V roli Francesky Bridgerton se vystřídaly herečky. Herečka Hannah Dodd musela kvůli roli chodit na hodiny etikety a dialektu

Eva Lenská
Foto: Liam Daniel/Netflix

Konečně jsme se dočkali první části třetí řady dobového romantického seriálu Bridgertonovi (Bridgerton). Je jisté, že diváky zajímají zejména Penelope a Colin, nicméně nyní se víc seznámíme s britskou herečkou a modelkou Hannah Dodd, která po Ruby Stokes převzala roli Francesky.

Franceska je asi nejzáhadnější členkou rodiny Bridgertonových. V prvních dvou řadách se moc neobjevovala. Její sourozenci většinou tvrdili, že je na návštěvě u nějaké tety v Bathu. Dříve ji hrála třiadvacetiletá herečka Ruby Stokes, aktuálně ji však ztvárňuje osmadvacetiletá herečka a modelka Hannah Dodd.

Hannah se narodila 17. května 1995 v britském Colchesteru. Studovala na Evolution Foundation College, kde v roce 2017 získala titul. Předtím, než se začala věnovat herectví, vyzkoušela modeling. V roce 2014 dokonce spolupracovala s Romeem Beckhamem na významné kampani pro značku Burberry. Objevila se na obálkách časopisů Rollacoaster a Wonderland.

ČTĚTE TAKÉ: NÁDHERNĚ VYBROUŠENÝ DIAMANT: NETFLIX PŘINÁŠÍ DALŠÍ OSCAROVOU PERLU PLNOU HVĚZD, Z KTERÉ BĚHÁ MRÁZ PO ZÁDECH

Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Netflix

Jako herečka si zahrála v seriálech Najdi si mě v Paříži (Find Me in Paris), Pandora a Anatomie skandálu (Anatomy of a Scandal). Objevila se také ve filmu Enola Holmesová 2. Mimo práci na place se Hannah může pochlubit i zhruba 229 tisíci sledujícími na Instagramu, což se po premiéře Bridgertonových nejspíš zčtyřnásobí!

V rozhovoru pro The Italian Reve přiznala, jak se jí Franceska Bridgerton hraje. „Vůbec jsem netušila, do čeho jsem se s tou postavou pustila. Milovala jsem ten seriál, sledovala jsem ho, ale nikdy jsem nečetla knihy, takže první, co jsem udělala, bylo, že jsem si ze série koupila tu knihu s Franceskou, protože jsem potřebovala pochopit, koho to vlastně hraju, uvedla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: DIVÁCI JSOU U VYTRŽENÍ. NETFLIX MLUVÍ O POKRAČOVÁNÍ SERIÁLU KORUNA O BRITSKÉ KRÁLOVSKÉ RODINĚ

Poznamenala také, že v rámci přípravy na roli chodila na hodiny klavíru, etikety a dialektu té doby. „Je to introvertka a myslím, že snad neprozradím příliš, když řeknu, že ostatní sourozenci jsou opravdu šťastní ve velké společnosti. Vědí, kdo jsou, a navzájem se podporují,“ odpověděla na otázku, jak by Francesku popsala.

Franceska je ale jiná. „Podle mě tohle všechno má, ale dává přednost svým soukromým aktivitám. Má raději malé skupinky a opravdu hodně přemýšlí a tráví dost času se svými myšlenkami. Myslím, že když se všichni rádi škádlí a soupeří spolu, ona je ráda, že je může pozorovat. Necítí potřebu rvát se o pozornost. Drobnosti ji dělají spokojenou. Je opravdu šťastná, když si uvnitř čte knihu, je opravdu šťastná, když si pouští hudbu a je opravdu šťastná, když může hledat v životě malé věci, což si myslím, že je úžasná vlastnost,“ vysvětlila.

Zdroje: Hello!, Netflix, The Italian Reve

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.