Narcos po korejsku: Seriál inspirovaný skutečnými událostmi slibuje napínavý děj

Eva Lenská
Foto: Cho Wonjin/Netflix

Pokud se vám líbil seriál Narcos o legendárním drogovém baronovi Pablu Escobarovi, zkuste dát šanci i jihokorejské novince Narkosvětci. Opět se setkáte s Park Hae Sooem ze Hry na Oliheň a Papírového domu, a také si budete moci vychutnat napínavý děj inspirovaný skutečnými událostmi.

Šestidílný seriál Narkosvětci (Narco-Saints) režíroval režisér Yoon Jong Bin, známý díky snímku Nameless Gangster: Rules of The Time, za který dostal hned několik cen. Scénář vychází ze skutečného příběhu jistého Jo Bong Haenga, který v Surinamu řídil velkou skupinu pašeráků drog.

Foto: Cho Wonjin/Netflix

Zcela obyčejný podnikatel Kang In Gu (Ha Jung Woo) by si v daleké Jižní Americe rád vydělal pořádnej balík, jenže se zaplete do tajné operace NIS. Nakonec dostane za úkol dopadnout korejského drogového bosse Jeon Yo Hwana (Hwang Jung Min), který působí v Surinamu. Naštěstí na to není sám. Drogovému baronovi je v patách také neohrožený agent Choi Chang Ho (Park Hae Soo).

Jeon Yo Hwan je mazaný a má dva prohnané parťáky. Jeho pravou rukou je Ki Tae (Jo Woo Jin), jenž se stará o všechny jeho špinavé obchody, a jeho mozkem je prohnilý právník David Park (Yoo Yeon Seok).

Seriál se kupodivu nenatáčel v Surinamu, jak by se očekávalo, ale v Jižní Koreji a Dominikánské republice. Režisér Yoon během rozhovoru pro Starnews prozradil: „Při psaní scénáře jsem si říkal, že je to něco jako mafiánská hra. Určitě bude vzrušující vidět postavy, které mají dvě různé tváře.“ Dle jeho slov se diváci mají opravdu na co těšit.

Seriál Narkosvětci bude na Netflixu už 9. září.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.