Hvězda seriálu Hra na oliheň má po kariéře. Za objetí a polibek na tvář dostal 79letý herec trest

Eva Lenská
Foto: Noh Juhan/Netflix

Hráč 001 ze seriálu Hra na oliheň (Squid Game) neboli jihokorejský herec Oh Yeong-Su se stal slavným až v 77 letech. V současné době se o něm ale mluví v souvislosti s něčím jiným. Byl totiž obviněn ze sexuálního obtěžování. Ačkoli vše popřel, v Jižní Koreji jsou u herců zvyklí na dokonalou pověst, tudíž následoval trest.

Oh Yeong-Su byl jedním z nejvýraznějších účinkujících v celosvětovém megahitu Netflixu Hra na oliheň a za roli Oh Il-nama získal cenu Zlatý glóbus. Nyní má však z ostudy kabát. Podle korejské tiskové agentury Yonhap byl v roce 2017 obviněn z toho, že se nevhodně dotýkal ženy bez jejího souhlasu. Proti její vůli ji objal a políbil na tvář.

Žena samozřejmě podala stížnost, nicméně devětasedmdesátiletý herec obvinění popřel s tím, že ji pouze držel za ruku, aby ji provedl kolem jezera. „Omluvil jsem se, protože ta osoba řekla, že z toho nebude dělat rozruch, ale to neznamená, že obvinění uznávám,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: ČESKÝ PROPADÁK ZASE VÁLCUJE NETFLIX. PODLE DIVÁKŮ JE TO VELKÁ ZOUFALOST A JE JEŠTĚ HORŠÍ NEŽ NEJHORŠÍ, PŘESTO SI HO POUŠTÍ

Foto: Noh Juhan/Netflix

V Česku, kde mnohdy padají u soudu podmínky i za znásilnění, by se nejspíš nevyžádané doteky a polibek na tvář u známé osobnosti neřešily. V Jižní Koreji ale musí být umělci vzorem zejména pro mladé lidi a často činí několik měsíců pokání, kdy jsou pracovně mimo hru. V mnoha případech to dokonce skončí tak, že mají po kariéře.

Také Oh Yeong-Su si hned tak v něčem nezahraje. Vždyť byla stažena i reklama, ve které účinkoval. Musí si odpykat osmiměsíční podmíněný trest s dvouletým odkladem a kromě toho absolvovat čtyřicet hodin programu léčby sexuálního násilí. V každém případě novinářům oznámil, že se proti rozhodnutí soudu hodlá odvolat.

Womenlink, jihokorejská organizace hájící práva žen, rozsudek uvítala. „Obžalovaný je stejný jako jiní sexuální násilníci mezi umělci, kteří se v minulosti snažili schovat své sexuální násilí za laskavost a přátelství,“ uvedli zástupci.

Zdroje: Deadline, Yonhap

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.