Lahůdka od Guye Ritchieho je novým hitem Netflixu. Akční krimi si získalo diváky a na ČSFD má 87 %

Foto: Christopher Rafael/Netflix

Jedním z nejočekávanějších seriálů tohoto roku je jednoznačně kousek od režiséra Guye Ritchieho, který právě dorazil na Netflix. Seriál Gentlemani (The Gentlemen), který je spin-offem známého příběhu o drogovém králi, jenž se snaží prodat své impozantní impérium, se těší velmi vysokému hodnocení.

V roce 2020 vstoupila do kin akční komedie Gentlemani, která na pokladnách kin vydělala 115 miliónů dolarů a režisér Guy Ritchie si připsal na své konto další hit. Film se zamlouval i divákům a tak není divu, že se nakonec dostalo i na seriál. Ten dorazil na Netflix před pár dny.

Tentokrát se vše točí kolem Eddieho Hornimana, který si v rámci dědictví po otci přijde na pořádný balík peněz. Nebude trvat dlouho, než si uvědomí, že rozsáhlé venkovské panství je součástí konopného impéria, po kterém touží řada postav britského zločineckého podsvětí. Aby před nimi Eddie svou rodinu ochránil, přistoupí na zločineckou hru. Čím více je však do všeho vtahován, přichází životu na hraně zákona na chuť.

Spin-off filmového hitu Gentlemani diváky mohl buď zklamat, nebo nadchnout stejně jako film. Nakonec je to naštěstí ta druhá možnost. Po prvních dnech má seriál například na ČSFD 87% hodnocení a zdá se, že diváci jsou z něj opravdu nadšení.

„Seriáloví Gentlemani jsou úkazem toho, jak má fungovat seriál, který vychází z filmové předlohy. Guy Ritchie a jeho tým nenadělili pouze rozředěnou variaci na jeho filmové Gentlemany, naopak dodali pozoruhodný seriálový tvar, který sleduje přežívání protagonisty ve světě plném nebezpečných postav, intrik a násilí. A tohle přežívání člověka prostě občas semele. Theo James po herecké stránce mile překvapil, Daniel Ings si poté nejeden moment krade pro sebe. Zdánlivě epizodické vyprávění poté vede k výtečně vybudovanému finále,“ píše jeden z diváků na hodnotící platformě. „Pochoutka a radost sledovat,“ pochvaluje si další.

Ani na mezinárodní platformě Rotten Tomatoes si seriáloví Gentlemani nevedou špatně. Od kritiků dostali zatím 76 % a od diváků dokonce 82 %.

Gentlemani, Netflix
Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.