Vražedná pole: Dokument ukazuje místo, kde mizely mladé ženy a následně se objevily mrtvé

Foto: Netflix

Filmař nominovaný na Oscara a oceněný cenou Emmy Joe Berlinger se vrací k výkonné produkci třetí řady Na místě činu (Crime Scene), uznávaného dokumentárního seriálu zkoumajícího způsoby, jakými určitá místa napomáhají k trestné činnosti.

Nová série Na místě činu: Texaská vražedná pole (Crime Scene: The Texas Killing Fields), kterou režíruje držitelka Emmy Jessica Dimmock, zkoumá „texaská vražedná pole“, oblast, kde zmizelo mnoho mladých žen a dívek a následně se objevily mrtvé. Od 70. let 20. století byla na tomto 80kilometrovém úseku pobřežní pláně nalezena těla asi 30 obětí vražd.

Uprostřed močálů a ropných rafinerií podél mezistátního koridoru spojujícího Houston a plážové město Galveston leží Calder Road – kus země, který získal své jméno poté, co zde byla objevena těla.

Foto: Netflix

Jejich vraždy zůstávají nevyřešené, ale jeden truchlící otec se odmítá vzdát pátrání po vrahovi své dcery. Založil organizaci, která podporuje další místní rodiny, které čelí podobným tragédiím.

Jeho odhodlání a honba za spravedlností pohání sérii, která se ponoří do znepokojivé historie této oblasti, odhalí děsivé souvislosti a promarněné příležitosti týkající se děsivých případů, které mohou nakonec dovést vyšetřovatele k pravdě.

Na Netflixu už od 29. prosince.

Zdroje: Netflix, ABC News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.