Netflix šokoval diváky náhlým zrušením skvělého seriálu. Patří přitom mezi to nejlepší, co letos vydal

Michaela Pašková
Foto: Michael Desmond/Netflix

Nový měsíc Netflix zahájil rozhodnutím, kterým naštval mnohé své uživatele. Navzdory pozitivním ohlasům diváků i kritiků se streamovací gigant rozhodl nenatočit druhou řadu akčního dramatu Bratři Sunovi (The Brothers Sun), v němž oscarová Michelle Yeoh sehrála jednu z hlavních rolí.

Netflix opět jednou dokázal, že je schopen zrušit i takový projekt, který diváci vychvalují do nebes. Jeho nemilosrdným schvalovacím procesem aktuálně neprošlo dobře hodnocené akční drama Bratři Sunovi v čele s oscarovou Michelle Yeoh, o jehož tvorbu se postarali Brad Falchuk, spolutvůrce American Horror Story, a Bryon Wu.

Seriál vyprávějící příběh rodiny, jejíž členové se po vypuknutí frakční války musejí semknout, se na Rotten Tomatoes těší velmi vysokému hodnocení. Od diváků si akční drama vysloužilo neuvěřitelných 91 % a od kritiků skvělých 84 %.

Pokud se podíváme na ČSFD, ani tam si Bratři Sunovi rozhodně nevedou špatně. Češi a Slováci seriálu udělili 75 %, přičemž na jeho adresu v recenzích pronášejí slova jako pořádná jízda, parádní minisérie a zábavná taškařice.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NETFLIX NEMĚL S DIVÁKY SLITOVÁNÍ: ZRUŠIL 29 POŘADŮ VČETNĚ JEDNOHO Z NEJPOPULÁRNĚJŠÍCH FANTASY SERIÁLŮ

Bratři Sunovi.
Foto: Netflix

„Dechberoucí podívaná, s pomalejším rozjezdem. Od 3. dílu nářez. Scéna s dinosaury nebo ta v golfovým klubu má potenciál se stát kultovní. Perfektně vybalancovaná kombinace dramatu, akce, komedie, romantiky, jako dělaná pro sledování v páru – Netflix&Chill. Náhled do tchajwanské kultury a pevnosti krevních pout. Soundtrack je naprosto geniální. Konec trochu tupej, snad aby dal možnost vzniknout druhé sérii, ve kterou doufám. Bez rozpaků 5*, slupla jsem to na jeden zátah,“ uvádí jedna z divaček ve své recenzi.

Přestože se seriál těší skvělému hodnocení, přes měsíc vydržel v TOP 10 anglicky mluvených pořadů, kde se nejvýše probojoval na 2. místo, výsledná čísla Netflixu bohužel nestačila na jeho obnovení. Seriálu se zkrátka nepodařilo překonat hranici 7 milionů zhlédnutí týdně, což Netflix považuje za nezbytné pro schválení pokračování. Navzdory pozitivnímu hodnocení nízká sledovanost zapříčinila, že se seriál stal pro Netflix ekonomicky neudržitelný, což vedlo k jeho zrušení. A je to opravdu škoda!

PSALI JSME TAKÉ: FILMOVÝ BŘEZEN NA NETFLIXU: POHÁDKA, JAKOU SVĚT NEVIDĚL, SCI-FI NATOČENÉ V ČESKU NEBO REMAKE NEJNAPÍNAVĚJŠÍHO AKČNÍHO THRILLERU VŠECH DOB

Herecké obsazení a tvůrci přitom zůstávali ohledně vyhlídek na potencionální druhou řadu až do poslední chvíle pozitivní. Herec Sam Song Li pro Digital Spy uvedl, že se naštěstí nejedná o limitovaný seriál, takže prostor pro případné pokračování tady je.


Zdroje: What´s on Netflix, ScreenRant, The Economic Times, Digital Spy, Rotten Tomatoes, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.