Nejlepší superhrdinksý seriál Netflixu se řítí do finále. Vyvrací obavy fanoušků a podle jednoho z herců to bude opravdová bomba

Michaela Pašková
Foto: Christos Kalohoridis/Netflix © 2022

Zní to neuvěřitelně, ale diváky čeká poslední dobrodružství výjimečné rodiny, za jejímž vznikem stojí Sir Reginal Hargreeves. Než ovšem naposledy s oblíbeným seriálem Umbrella Academy (The Umbrella Academy) vstoupíme do nové časové osy, podíváme se na to, co zatím o závěrečné čtvrté řadě víme.

Umbrella Adacemy je hranou adaptací série komiksů Gerarda Waye a ilustrátora Gabriela Bá. Příběh sleduje počínání nesourodé skupiny sourozenců, kteří všichni přišli na svět za nevysvětlitelných okolností, kdy pár žen bez předchozích známek těhotenství spontánně porodilo. Miliardář a vynálezce Sir Reginald Hargreeves adoptoval sedm takto narozených dětí, čímž vytvořil dysfunkční rodinku superhrdinů. Vzhledem k tomu, že jeho cílem bylo přetvořit vesmír k obrazu svému a navázat kontakt se svou zesnulou manželkou, označení otec roku by si rozhodě nezasloužil.

„Na první pohled další tuctový seriál o lidech se superschopnostmi se ukázal být hodně zajímavým a zábavným příběhem lidí, kteří byli obdařeni výjimečným nadáním,“ uvádí jeden z hodnotících ve své recenzi na Kinoboxu, kde Umbrella Academy dosahuje velmi slušného hodnocení 80 %. Další recenzent seriál označuje za jednoznačně slušnou zábavu a jeho zhlédnutí doporučuje.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Filmoví kritici z něj byli u vytržení a nadělili mu 100% hodnocení. Teď příběh tří nejslavnějších vikingů míří do finále

Umbrella Academy.
Foto: Christos Kalohoridis/Netflix © 2024

Ve třetí řadě se sourozenci ocitli v úplně jiné časové ose, ve které Reginald namísto týmu Umbrella vytvořil Vrabčáky. Mezitím, co sourozenci čelili nové apokalypse způsobené Kugelblitzem, Reginaldovi se podařilo přesvědčit Allison, aby se k němu přidala. Přestože proti svému otci bojovali, přemohl je a plán, jenž zahrnoval resetování vesmíru, uvedl do pohybu.

Jednou z největších obav fanoušků bylo, aby se Hargreevovi v závěrečné řadě nerozdělili. Naštěstí tomu tak nebude. Obavu Netflix vyvrátil v kompilačním videu, které zveřejnil před pár dny. První pohled na 4. řadu Umbrella Academy nejenom naznačuje, že k opětovnému shledání sourozenců skutečně dojde, ale Ben neboli Šestka bude součástí týmu. Dále to vypadá, že Klaus bude návykovým látkám nadále odolávat.

Ačkoli záběry z videa potvrzují návrat základního obsazení Umbrella Academy, krátkost zobrazeného úseku může znamenat, že poslední řada v postprodukci nepokročila tak, jak se předpokládalo. Superhrdinský seriál je totiž jedním z mála projektů od Netflixu, jehož pokračování se stihlo natočit ještě před vypuknutím stávek v Hollywoodu.

PSALI JSME TAKÉ: Nejočekávanější novinky Netflixu pro rok 2024: 2. řada Squid Game, Noční agent, velkolepé fantasy i sci-fi nebo návrat Cameron Diaz

O nadcházející závěrečné řadě herečka Emmy Raver-Lampma, představitelka Allison, pro Tudum uvedla, že je opravdu plná klasických rodinných nesmyslů a vylomenin. „Je tu několik nových postav a hrozných padouchů, kteří jsou nehorázně podmaniví,“ dodala. Vypadá to, že pokračování svým závěrem fanoušky zřejmě nezklame, protože ho David Castañeda, který ztvárňuje Diega, označuje za svoje nejoblíbenější.

Zdroje: Tudum, ScreenRant, kompilační video Netflixu, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 80 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.