Příběh slavného vojevůdce, prvotřídní závodní podívaná a špetka intimity aneb 5 novinek, které si o víkendu můžete pustit na Netflixu

Barbora Kučerová
Foto: Netflix

I týden na přelomu ledna a února byl plodný na zajímavé filmy a seriály. Máte-li o víkendu čas si sednout, dát si něco dobrého na zub a pustit si k tomu Netflix, připravili jsme pro vás přehled novinek. Své si v něm najdete, ať už jste blázni do historie, nebo toužíte po troše romantiky.

Vůle

Belgický historický snímek Vůle se odehrává v roce 1942 v nacisty okupovaných Antverpách, kde si dva mladí policisté Wilfried a Lode musí vybrat, jestli budou slepě dodržovat rozkazy v rozporu s jejich morálním přesvědčením, nebo se okupantům postaví, ukryjí před nimi židovské obyvatelstvo a pomohou odboji.

Alexandr Veliký: Zrození boha

Příběh antického vojevůdce Alexandra Velikého ožívá v povedených rekonstrukcích a v rozhovorech s odborníky. Na své si přijdou jak milovníci historie, kteří se o Alexandra Velikého zajímají, tak i diváci, kteří se o něm teprve chtějí něco dozvědět. Šestidílný dokumentární seriál sleduje Alexandrův život od doby, kterou trávil v exilu, až do chvíle, kdy si během pouhých šesti let podmanil většinu známého světa.

PSALI JSME: ALEXANDR VELIKÝ DOBUDE NETFLIX. VELKOLEPÝ SERIÁL O JEDNOM Z NEJVĚTŠÍCH VOJEVŮDCŮ HISTORIE SLIBUJE STRHUJÍCÍ SCÉNY I HISTORICKOU PŘESNOST

Promluvme si o Čchu

Čchu Ai natáčí videoblogy, ve kterých ráda a otevřeně mluví o sexu a jiných tabu. Ze zkušeností ale ví, že někomu poradit je mnohem snazší, než se takovou radou řídit. Na problematiku intimity a vztahů nabídne svůj pohled hned několik generací jedné rodiny. První řada tchajwanského romantického seriálu má jen 6 dílů po půl hodině, a tak je ideální na víkendové koukání.

Nejhvězdnější noc popu

Plán zněl jasně: během jediné noci shromáždit 46 nejvýznamnějších světových hvězd v losangeleském studiu a nahrát společný hit. A to vše v době, kdy ještě nikdo v kapse nenosil mobilní telefon s internetem. A důvod? Vybrat rekordní sumu na pomoc lidem, které tíží africký hladomor. Dokument Nejhvězdnější noc popu ukáže, jak se tento neuvěřitelný kousek zvládlo zorganizovat, a poskytne rozhovory s umělci i štábem.

NASCAR: Na plný plyn

Série, která nahlíží do zákulisí play off série NASCAR Cup 2023, sleduje jezdce, jak soutěží o jeden z nejslavnějších titulů v motoristickém sportu a zároveň u toho nasazují své života. „Pokud jste řidič závodního auta, máte neustále příležitost k tomu být zraněn nebo zabit. A stejně to děláte. Přemýšlejte o tom, jací jsou to blázni,” pronáší v upoutávce k dokumentární sérii sportovní novinář Marty Smith.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.