TOP 10 romantických filmů, které si můžete pustit na 1. máje

Eva Lenská
Foto: Netflix/Studiocanal

Kdo neslaví Valentýna, slaví alespoň první máj. Klidně se líbejte pod rozkvetlými stromy jako hrdinové z romantických filmů, ale večer si určitě pusťte nějakou slaďárnu z nabídky Netflixu.

Poslední dopis od milence

Novinářka Ellie Haworthová najde v archivu v práci milostný dopis z roku 1965. Dopis vypráví srdcervoucí milostný příběh dvou milenců – Jennifer, která je provdaná za bohatého podnikatele, a novináře Anthonyho, jenž měl o jejím muži napsat článek. Žena, která ztratila víru v lásku, díky upřímným slovům v dopise, poznává, že je možné milovat s takovou spalující vášní, o níž dosud četla jen v knihách. Proto hledá další listy. Naštěstí jí s tím pomůže přitažlivý archivář Rory.

Letovisko lásky

Zpěvačka Erica, které se nedaří rozjet pěveckou kariéru, přijme nabídku, že bude zpívat na svatbě v luxusním letovisku. Má to ale jeden háček – ženichem je její bývalý snoubenec Jason. Co se stane, když dívka pozná, že její city k Jasonovi nejsou minulostí? Podaří se jeho bratranci Calebovi zabránit tomu, aby se do sebe znovu zamilovali? Caleb by totiž rád získal srdce této mladé zpěvačky pro sebe a hodlá pro to udělat všechno.

Láska a pouta

Jung Ji Hoo je poněkud chladný, nicméně dámy ho zbožňují. Jeho kolegyně Ji Woo se nikdy nebála otevřeně říct, co si myslí, ovšem nyní je zaskočena. Omylem otevře balíček, jenž patří jejímu spolupracovníkovi a nestačí se divit. Najde tam totiž obojek, který vůbec není pro psa. Nakonec to dopadne tak, že ti dva spolu uzavřou dohodu. Ji Woo se stane dominantní dámou a Ji Hoo submisivním otrokem. Společně se budou oddávat lechtivým fantaziím.

Zkrocení zlé ženy

Mladá vědkyně Kasi, kterou podvedl přítel, se po bolestivém rozchodu vrací do svého rodného města Zakopanego, aby vyléčila své rány. Její znovuobjevení ve městě však zkazí podnikatelské plány jejímu bratrovi, který se rozhodne požádat svého kamaráda Patryka, aby Kasi svedl a přesvědčil ji, aby prodala jejich společný pozemek. Odolá půvabná žena milostné pasti nebo dobrovolně podlehne?

Stříbrné brusle

Chudý cukrářský kurýr Matvey je proslulý svou rychlostí. Kromě speciálních stříbrných bruslí, které před mnoha lety přivezl jeho otec z Holandska, nic nevlastní. Když nutně potřebuje peníze, přidá se k bandě kapsářů uhranutých marxismem. Kvůli hloupé sázce pozná půvabnou dceru bohatého Nikolaje Vyazemského jménem Alisa. Místo vyšívání a plesů by se raději věnovala vědě. Bohatý snoubenec se jí nelíbí, ovšem pohledný kurýr se jí zapíše do srdce.

Snoubenec nebo milenec

Doru opustil muž jejího života a jako na potvoru se zasnoubil s jinou. Zhrzená žena si tedy otevře cukrárnu, ve které nabízí dortíky pojmenované po slavných filmových párech. Romantika však moc nevynáší a proto milé Doře hrozí krach. Kráska má však kuráž a vymyslí rafinovaný plán, jak získat zpět svého přítele a peníze na záchranu svého podniku. Najde si falešného manžela a přihlásí se do soutěže o finanční podporu pro rodinné firmy. Když se všechno zamotá, není si už vůbec jistá, koho vlastně miluje.

Někde mezi

Mladá dívka přežije autonehodu při které přijde o milovaného přítele. Postupem času však zjišťuje, že existuje propojení mezi světem živých a mrtvých. Dostává totiž znamení ze záhrobí. Jsou tato znamení opravdu od jejího kluka, kterého milovala stejně jako fotografování? Tessa neví, zda se vrátit k normálnímu životu nebo věřit, že je Skylar stále s ní.

Všechno nebo nic

Nerozlučné kamarádky Linda a Vanda, které mají malé knihkupectví, hledají toho pravého. Naštěstí jim pomůže citlivý, po lásce toužící gay Edo a pár zajímavých náhod. V jejich životech se najednou objeví mnoho mužů, jenže který z nich je ten pan božský? 

Královské zacházení

Půvabná Izzy provozuje svůj vlastní kadeřnický salón v New Yorku a nebojí se říci svůj názor, zatímco princ Thomas řídí svou vlastní zemi a chystá se oženit z povinnosti. Když se dívka zapojí do příprav jeho svatby, začne to mezi nimi jiskřit. Dá princ nakonec přednost lásce, nebo dostojí svému slovu a ožení se bez lásky?

Taková moje láska

Ctižádostivá právnička Laura opustí svou praxi i snoubence Owena, a vrátí se na ostrov, kde vyrůstala, aby přesvědčila svého kamaráda z dětství k podpisu smlouvy, která z něj udělá miliardáře. Nejde to však tak snadno, jak si představovala. Chip si nejprve odmítá smlouvu přečíst, ale pak se s Laurou dohodnou na kompromisu. Za každou zábavnou či odpočinkovou aktivitu, kterou spolu podniknou, si přečte jednu stránku. Stane se z něj miliardář nebo zamilovaný muž?

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.