Netflix se v novém seriálu zaměří na skutečný případ, který v roce 2018 s napětím sledoval celý svět

Eva Lenská
Foto: Netflix

Skutečné příběhy mají něco do sebe a odjakživa přitahují diváky. Tentokrát Netflix zavítal do Thajska a důkladně se zaměřil na případ z roku 2018, kdy v deset kilometrů dlouhém jeskynním komplexu Tham Luang Nang Non uvízlo 12 chlapců a jejich fotbalový trenér. Více nám o tom poví šestidílný seriál Záchranná mise v thajské jeskyni.

Když 23. června roku 2018 uvízl dvanáctičlenný fotbalový tým „Divočáci“ a jejich pětadvacetiletý trenér Ekkapol Chantawong v dlouhých podzemních chodbách jeskyně Tham Luang, sledoval jejich záchranu celý svět. Trenér udělal chybu, že přehlédl ceduli varující před monzumy a chlapcům tak návrat z jeskyně znemožnila stoupající voda.

Foto: Sasidis Sasisakulporn/Netflix

Vyděšení hoši přebývali v jeskyni v naprosté tmě, pouze se svačinami určenými na jednodenní výlet. Na sobě měli jen lehké letní oblečení a s sebou samozřejmě žádné přikrývky. Jejich trenér, bývalý mnich, s nimi meditoval a snažil se je uklidnit, aby nelehkou situaci zvládli.

Jakmile rodiče zjistili, že se jejich děti nevrátily domů, nahlásili to policii a ihned se rozeběhla záchranná akce. Na té se podíleli zejména vojáci a potápěči. Dva z nich bohužel zahynuli, jeden kvůli nedostatečné zásobě kyslíku a druhý v důsledku infekce. Celá skupina byla nalezena 2. července a žádné z dětí naštěstí neutrpělo vážné zranění.

Takové emotivní, napínavé a nebezpečné příběhy diváci milují, tudíž není divu, že se Michael Russell Gunn a Dana Ledoux Miller rozhodli natočit šestidílný seriál, který by celému světu tuto záchranou misi v thajské jeskyni přiblížil. K režii byli povoláni Thajec Baz Poonpiriya a americký režisér Kevin Tancharoen, kteří se zaměřili nejen na pocity chlapců, ale i reakce jejich rodin a velkého mezinárodního týmu, který je pomáhal zachránit.

Chlapce si zahrálo 12 dětských thajských herců a trenéra Eaka ztvárnil pětadvacetiletý herec Papangkorn Lerkchaleampote, známý ze seriálu Trosečníci. Natáčení probíhalo ve skutečných domovech chlapců i v samotné jeskyni.

Seriál Záchranná mise v thajské jeskyni (Thai Cave Rescue) bude na Netflixu dostupný 22. září s dabingem i českými titulky.

Zdroj: wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.