Chlapec s parožím nás v seriálu Sweet Tooth provede dystopickým světem plným dobrodružství

Eva Lenská
Foto: Netflix

Na Netflix přichází zbrusu nový dystopický seriál s prvky sci-fi i fantasy. Hlavním hrdinou je malý chlapec s parožím, jenž se spolu s osamělým poutníkem vydává na dlouhou cestu napříč Amerikou a zažívá nečekaná dobrodružství. 

Opět tu máme seriál, který je určený pro celou rodinu a který má divákům pomoci přiblížit, co má v životě skutečně smysl. Osmidílná novinka vznikla na motivy stejnojmenného komiksu Jeffa Lemira a natáčela se na Novém Zélandu a v Kanadě. Za vznikem seriálu stojí americký herec Robert Downey Jr., jeho manželka Susan, Jim Mickle a Beth Schwartz.

Foto: Netflix/Kirsty Griffin

Co můžeme od tohoto už na první pohled zajímavého díla očekávat? Režisér Jim Mickle během rozhovoru pro IndieWire o seriálu řekl: Sweet Tooth: Chlapec s parožím je novým druhem dystopického příběhu, který je velmi svěží a plný naděje. Chtěli bychom, aby lidé spolu s hrdiny zavítali do téměř pohádkového světa plného krásy, dobrodružství a naděje.  Aby s nimi jezdili ve vlacích, šplhali na vrcholky hor a běhali v lesích. Seriál líčí, co dělá rodinu rodinou, co znamená skutečný domov a proč je důležité udržovat víru v lidstvo.”

Už jste se trochu zaháčkovali? Pak vás pravděpodobně zajímá alespoň stručný děj. Pojďme tedy na to. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy se světem přehnal záhadný virus a kvůli tomu se rodí zvláštní hybridní lidé se zvířecími rysy. Jedním z nich je i hlavní hrdina Gus, jenž je napůl člověk a napůl jelen. Tento chlapec žije se svým otcem v rezervaci a netuší, co se mimo jeho klidný lesní domov děje.

Po smrti svého otce se seznámí s osamělým poutníkem Jepperdem a vydává se s ním na dalekou cestu plnou dobrodružství. Poznává svět, potkává další hybridní tvory a přemýšlí o smyslu života. Zároveň nachází odpovědi na nejrůznější otázky, čelí nepřátelům a rychle se dozvídá, že svěží a nebezpečný svět mimo rezervaci je složitější, než si kdy dokázal představit.

Foto: Netflix/Kirsty Griffin

Malého Guse si zahrál jedenáctiletý Christian Convery, jeho průvodce Jepperda Nonso Anozie, známý například ze seriálu Zoo, a jeho otce Will Forte. V dalších rolích se předvedli napříkald Dania Ramirez, Adeel Akhtar, Neil Sandilands a Aliza Vellani. Každý díl trvá zhruba 60 minut.

Dobrodružství malého Guse neboli Sweet Tootha můžeme na Netflixu sledovat od 4. června.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.