Napínavá série Hra na oliheň vznikala více než 10 let. Režisér prozradil, co ho inspirovalo

Eva Lenská
Foto: Foto: Netflix/Youngkyu Park

Také patříte k těm, kteří propadli jihokorejskému seriálu Hra na oliheň, který si získal mnoho fanoušků i u nás v Česku? Poj´dme si nyní říci pár slov o tom, jak dlouho seriál vznikal a co režiséra Hwang Dong Hyuka inspirovalo k jeho vzniku.

O jihokorejské novince Hra na oliheň (Squid Game) jsme vás již informovali v tomto článku. Nyní je čas zaměřit se na něco jiného než na obsah, který už jistě znáte. Pokud jste však této místy až brutální podívané ještě nedali šanci, možná vás přesvědčí hodnocení na ČSFD, které dosáhlo 87%.

Jak ale tento zajímavý projekt, soustředící se na na první pohled nevinnou hru o přežití, vznikal? Režisér Hwang Dong Hyuk, který pracoval na filmech různých žánrů, jako jsou The Fortress, Miss Granny a Silenced, dříve seriály zrovna nevyhledával.

Foto: Netflix/Youngkyu Park

V rozhovoru pro YTN na otázku, co ho vedlo k tomu, aby natočil něco zcela nového, co se v jihokorejské seriálové tvorbě jen tak nevidí, odpověděl, že úplně první nápad dostal v roce 2008, když horlivě četl komiks o skupině lidí, kteří propadli extrémní hře.

Poté dodal: “Chtěl jsem natočit drama o přežití, které by bylo co nejvíc korejské. Chtěl jsem vytvořit pocit spojení mezi nostalgickými hrami, které jsme hráli v dětství, a pocitem nikdy nekončícího soupeření, který cítí moderní dospělí lidé. Je v tom ironie, že naše nejkrásnější a nejnevinnější vzpomínky se změní v nejděsivější realitu.”

Foto: Netflix

Právě díky Netflixu mohl Hwang Dong Hyuk více než po deseti letech plánování konečně uskutečnit svůj nápad. “Je to náročný projekt, takže jsem měl díky Netflixu fyzickou i psychickou svobodu,” přiznal taktéž pro YTN. Je to poprvé, co se režisér ujal seriálu namísto filmu, a mohl tak uplatnit větší svobodu ohledně délky příběhu, obsahu a budování svého vysněného světa. Zároveň tak mohl potěšit milovníky napětí po celém světě.

Zdroj: soompi, YTN

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.