Láska a anarchie: Pobuřující švédský romantický seriál bude mít druhou řadu

Foto: Ulrika Malm / Netflix

V listopadu 2020 Netflix vydal švédský seriál Láska a anarchie (Love & Anarchy / Kärlek & Anarki), v němž vdaná a úspěšná Sofie rozjede flirtovací hru se svým výrazně mladší kolegou. Nyní, témě po dvou letech, Netflix konečně přichází s pokračováním. Bude tak dobré, jako první série?

O čem je první série? 

Osmidílný příběh plný romantiky a dramatických okamžiků se odehrává ve Stokholmu. Sofie Rydman (Ida Engvoll) je nezávislá konzultantka čerstvě najatá nakladatelstvím Lund & Lagerstedt, která zde má pomoci s digitalizací. Je ambiciózní, má dobře rozjetou kariéru, manžela a dvě děti.

V nové práci Sofie potká mladého IT technika Maxe (Björn Mosten), který jí ze začátku leze na nervy, a to až do chvíle, kdy ji tajně vyfotí během masturbace a začne ji „vydírat“. Jde však o velmi lehkou formu vydírání. Max chce, aby ho Sofie pozvala na oběd. Ta je jeho přáním překvapena a rozhodne se, že tentokrát dá úkol ona jemu.

Vše se rychle vyvine ve flirtovací hru, kdy si Sofie a Max navzájem dávají úkoly a předávají fant v podobě rudé rtěnky. Plnění výzev však nabírá na obrátkách, stejně jako důsledky jejich společného počínání.

Tato romantická komedie je odvážná, osvěžující a zábavná. Třešničkou na dortu je vzájemná chemie mezi Idou Engvoll a Björnem Mostenem, díky níž jsou všechny jejich společné scény úplně neuvěřitelné a která vás prostě vtáhne do děje.

Druhá série přichází

Nyní, po dvou letech, konečně Netflix přichází s pokračováním. V druhé sérii se nově rozvedená Sofie snaží vytvořit život pro sebe a Maxe. Kvůli nepředvídaným událostem se místo toho ocitne uprostřed životní krize, což má samozřejmě také obrovské důsledky na její vztah s Maxem. Nic není tak, jak doufali.

Zároveň se malé nakladatelství Lund & Lagerstedt ze všech sil snaží vypořádat s velmi tradičním literárním světem a zorientovat se v nových příležitostech, které dnešní společnost nabízí. Netrvá dlouho a začnou vznikat konflikty mezi starým a novým, mezi velkým uměním a finanční realitou.

Ale co je správné a špatné, co je normální a nenormální a co je skutečně skutečné? A záleží na tom vůbec? Uprostřed všeho toho zmatku se nachází hlavní postavy, které se snaží najít smysl lásky, života a sebe sama.

Na Netflixu už od 16. června.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.