Netflix nasadil laťku pořádně vysoko. Hned první týden v roce vydal tři skvělé hity, které diváci milují

Foto: Quim Vives/Netflix

Netflix se rozhodl na začátku roku začít hned pěkně zostra a v prvním týdnu vydal hned tři tituly, které u diváků zabodovaly a vysloužily si skvělá hodnocení. Podruhé mě neoklameš, Batři Sunovi a Sněžné bratrstvo rozhodně stojí za váš čas.

Podruhé mě neoklameš

Hned první den v roce na Netflixu opět zavládl mistr zvratů Harlan Coben. Dorazila tam totiž jeho další seriálová adaptace. Podruhé mě neoklameš (Fool Me Once) diáky vtáhne do děje a už nepustí, odkud nezjistí, kdo je vrah. A věřte, že i tentokrát vás závěr překvapí.

Krimi thriller okamžitě zaujal diváky, vyšplhal se do čela tabulky TOP 10 aktuálně nejsledovanějších seriálů a porazil i tak očekávaný hit jako je Berlín. Nemá však jen dobrou sledovat, ale také pěkné hodnocení. Například na ČSFD má aktuálně 76 %. Pozitivně seriál Podruhé mě neoklameš hodnotí i kritici na Rotten Tomatoes, kde mu dali 75 %.

Více si o seriálu můžete přečíst zde.

Bratři Sunovi

Hned 4. ledna, tedy jen o pár dní později, Netflix vydal akční komedii Bratři Sunovi (The Brothers Sun), která nabízí spoustu bitek i vytříbený humor. Mafián z Taipei v seriálu vyrazí do Los Angeles, aby ochránil svoji tvrdohlavou matku i nic netušícího mladšího bráchu, kterým jdou po krku záhadní útočníci.

Seriál, v kterém si hlavní role zahráli Michelle Yeoh, Sam Li a Justin Chien, hned po vydání naprosto uchvátil diváky, kteří pozitivními hodnoceními rozhodně nešetří. Na ČSFD mají Bratři Sunovi aktuálně 86 % a o pětihvězdičková hodnocení tu není nouze.

Skvěle na tom jsou Sunovi i na Rotten Tomatoes, kde mají od kritiků 79% hodnocení a od diváků dokonce 97 %. „Michelle Yeoh a Justina Chiena byla radost sledovat. Neuvěřitelné emocionální a komediální momenty a úžasná bojová choreografie,“ píše zde jeden z diváků a další vyzývá, aby Michelle Yeoh dostala Emmy.

Více si o seriálu můžete přečíst zde.

Sněžné bratrstvo

Ve stejný den jako Bratři Sunovi vyšel na Netflixu očekávaný survival film Sněžné Bratrstvo (Society of the Snow) režiséra Juana Antonia Bayony, který je rekonstrukcí letecké havárie, jež se stala v Andách v roce 1972 a donutila přeživší přijmout extrémní opatření, včetně kanibalismu.

Už den po vydání nasbíral dramatický snímek podle skutečné události na ČSFD 235 hodnocení a v průměru 80 %, což je fantastický výkon. „Překvapivě dobrý film, kterých na Netflixu zase tolik není. Havárie letadla byla zpracovaná tak, že jsem cítila mrazivý vítr. Prostě skvělé. Člověk vydrží mnohem víc, než si myslí. A kluci z letadla to předvedli v plné parádě. Ani po letech jejich příběh a boj s přírodou, která měla jasně navrch, nevyčpěl,“ stojí zde v jedné z recenzích.

A Sněžné bratrstvo boduje i u filmových kritiků. Na Rotten Tomatoes mu dali výborných 90 %. „Je to příběh o tom, jak v sobě lidé v nejtemnějších časech nacházejí sílu,“ komentuje snímek například Lissete Lanuza Sáenz z LatinaMedia. „Sněžné bratrstvo je realistická kinematografie na impozantní úrovni provedení,“ uvádí zase Jonathan Romney z Financial Times.

Nutno dodat, že snímek si vysloužil velké ohlasy i na filmovém festivalu v Benátkách, kde měl premiéru a bude v roce 2024 reprezentovat Španělsko na Oscarech.

Více si můžete o filmu přečíst zde.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Hezky