Diváci milují nový thriller od mistra zvratů Harlana Cobena. Napínavé krimi vám nedá spát, dokud ho nedokoukáte

Foto: Vishal Sharma/Netflix © 2023.

Harlan Coben je mistr zvratů a autor mnoha skvělých knižních předloh krimi thrillerů, které patří mezi špičku svého žánru na Netflixu. Po seriálech Cizinec, Temné lesy nebo Drž se blízko přišel další napínavý kousek. Podruhé mě neoklameš (Fool Me Once) vás připoutá v křesle a nepustí, dokud se vše nerozuzlí.

Je jedním z nejvlivnějších světových spisovatelů kriminálních románů, jehož knihy se proměnily do mnoha televizních adaptací. Nyní na Netflix na Nový rok dorazila další seriálová adaptace Harlana Cobena, která je opět plná zvratů a jen těžko se od ní odpoutáte, dokud se celý příběh nerozuzlí.

„Pokud nemáte rádi zvraty, nejsem váš člověk,“ říká o sobě spisovatel, který byl přeložen do více než 40 jazyků a prodal více než 80 milionů knih. Přiznává, že ho baví hrát si s očekáváním a myslí lidí. O zvraty zkrátka v jeho příbězích není nouze. A jinak tomu není ani u série Podruhé mě neoklameš.

Hlavní role v seriálu natočeném podle stejnojmenného románu, hrají Michelle Keegan, Richard Armitage a Joanna Lumley. I když je Coben Američan a jeho knihy vycházejí v USA, je pořad britské produkce odehrávající se ve Spojeném království, stejně jako řada dalších seriálů natočených podle jeho knih.

ČTĚTE TAKÉ: 7 MYSTERIÓZNÍCH KRIMI SERIÁLŮ PODLE KNIH HARLANA COBENA, ZE KTERÝCH VÁM PŮJDE MRÁZ PO ZÁDECH

Detektiv v krimi sérii Podruhé mě neoklameš od Harlana Coben.
Foto: Netflix

V osmidílné sérii se Maya Stern (Michelle Keegan) snaží vyrovnat s brutální vraždou svého manžela Joea (Richard Armitage). Když ale nainstaluje dětskou chůvičku s kamerou, aby měla pod dohledem svou malou dcerku Lily, přijde šok. Ve svém domě totiž spatří muže, kterého poznává. Je to její manžel Joe, o kterém si myslela, že je mrtvý.

Vyšetřování vraždy vede detektiv Sami Kierce (Adeel Akhtar), který se však potýká s vlastními kostlivci ve skříni. Mezitím se Mayina neteř Abby a synovec Daniel snaží zjistit pravdu o vraždě své matky, k níž došlo o několik měsíců dříve. Mohou spolu případy souviset? Pátrání po pravdě postupně odhalí šokující tajemství, které navždy změní životy všech zúčastněných.

PSALI JSME TAKÉ: KRIMINÁLKA, KTERÁ SE PTÁ, JAK DOBŘE ZNÁTE SVÉ BLÍZKÉ: CIZINEC JE ADAPTACÍ KNIHY HARLANA COBENA

Podruhé mě neoklameš se okamžitě po vydání dostalo na vysoké příčky ve sledovanosti na Netflixu a sbírá jedno skvělé hodnocení za druhým. Ostatně, podobně jako další Cobenovy adaptace. Na ČSFD má například hodnocení skvělých 79 %. „Dal jsem to na dvakrát a bylo to dobré, celé se to točilo k jednomu cíli, ale dopadne to poněkud jinak,“ uvádí jeden z místních recenzentů a další dodává, že musel dát celý seriál na jeden zátah.

„Po třech dílech musím uznat, že se laťka na začátek roku nasadila pořádně vysoko. Od Nolanova Temného rytíře nejlepší krimi-thriller rozplétající organizovaný zločin v pozadí tajných spolků a movitých rodin,“ uvádí další recenzent. „Parádní krimi, kde se opravdu do konce nedalo s jistotou říct, kdo, co, kdy, kde a jak,“ hodnotí další.

Pozitivně seriál Podruhé mě neoklameš hodnotí i kritici na Rotten Tomatoes, kde mu dali 71 %. Podobně jako diváci skvěle hodnotí napětí a zvraty v ději, ale také herecký výkon hlavní hrdinky Michelle Keegan.

Seriál nastavil laťku na začátku roku poměrně vysoko. Aktuálně se u nás i ve světě nachází na druhé příčce TOP 10 nejsledovanějších seriálů Netflixu hned za Berlínem z Papírového domu.

TAKÉ BY VÁS MOHLO ZAJÍMAT: DRŽ SE BLÍZKO: PRVNÍ THRILLER, KDE MOŽNÁ BUDETE FANDIT SÉRIOVÉMU VRAHOVI

Michelle Keegan jako Maya v krimi sérii Podruhé mě neoklameš.
Foto: Matt Squire/Netflix © 2023.

Zdroje: Guardian, ČSFD, Netflix, FlixPatrol, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.