Filmový skvost, z kterého vám nebude dobře od žaludku a jeden z nejpozoruhodnějších příběhů 20. století má nový trailer a míří na Netflix

Foto: Netflix

Na Netflix už brzy dorazí filmový skvost od režiséra Juana Antonia Bayony, který vypráví jeden z nejpozoruhodnějších a nejdrsnějších příběhů 20. století. Sněžné bratrstvo (Society of the Snow) bude navíc v roce 2024 reprezentovat Španělsko v soutěži o Oscara.

Festival v Benátkách letos uzavřel snímek od Netflixu Sněžné bratrstvo režiséra Juana Antonia Bayony, který je rekonstrukcí letecké havárie, jež se stala v Andách v roce 1972 a donutila přeživší přijmout extrémní opatření, včetně kanibalismu. Právě díky tomu si tato událost tehdy získala mezinárodní pozornost.

Film, který bude v roce 2024 reprezentovat Španělsko na Oscarech, má nový trailer, který nám umožňuje nahlédnout do mrazivých podmínek, které se v roce 1972 v zasněžených Andách odehrály. Ukazuje leteckou havárii, která však nebyla tím nejhorším, co museli pasažéři nakonec absolvovat. Bez teplého oblečení čelili krutému mrazu, ale především bez jídla museli vymyslet, jak katastrofu přežít. Nakonec jim nezbylo nic jiného, než muset jít své spolupasažéry.

Ještě před tím, než film v prosinci dorazí do kin a 4. ledna pak na Netflix, už na něj kritici stihli napsat spoustu recenzí, poté, co byl k vidění v Benátkách. „Sněžné bratrstvo nás oslňuje v mnoha ohledech. Všechno je stejně věrohodné jako zničující. A klaustrofobické,“ píše například Tommaso Koch pro španělský server El Pais. Pete Hammond z amerického Deadlineu ho zase popisuje jako duchovní cestu na mnoha úrovních, zaměřenou na lidskou vůli překonat nejhorší okolnosti.

Více jsme o filmu již dříve psali zde.

Zdroje: Netflix, Deadline, El Pais

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.