Svatba Jennifer Lopez nebo akčňák ze starověkého Egypta: 5 filmů, které Netflix nově přidal do své nabídky

Eva Lenská
Foto: Universal Pictures

Ačkoli Netflix nabízí spoustu nových seriálů i filmů, pamatuje také na starší kousky, které mají u českých diváků úspěch. Dokazuje to fakt, že se některé z nich umístily v TOP 10 nejsledovanějších filmů. Například romantický snímek Vem si mě s Jennifer Lopez. Chcete ale znát i ty další? Nově jich přibylo rovnou pět.

Pod toskánským sluncem

Frances Mayes (Diane Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, kterou manžel podvedl, dostane od své kamarádky nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Nejprve je trochu zaskočena a tuto příležitost nepřijímá s velkým nadšením, nicméně nakonec sebere všechnu odvahu a odhodlaně vyrazí na cestu. Krásy Toskánska ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Tím zahajuje dobrodružství, které změní její život a naplní ho mnoha neočekávanými překvapeními, přátelstvími a možná také tou pravou láskou.

Hodnocení na ČSFD: 65 %

ČTĚTE TAKÉ: NEJLEPŠÍ FILMY ROKU 2023 PODLE REDAKCE NETFLIXERU: NECHYBÍ DRAMA PLNÉ LIDSKOSTI ANI AKČNÍ NÁŘEZ NATOČENÝ V ČESKU

Foto: Touchstone Pictures

EXODUS: Bohové a králové

Ve starověkém Egyptě se vládce rovnal Bohu a stejně tak tomu bylo i v případě Ramsese (Joel Edgerton). Mocný vládce měl však přítele Mojžíše (Christian Bale), jenž s ním vyrůstal, když se ho coby židovského nalezence královská rodina ujala. Jenže z přítele se časem stal úhlavní nepřítel. Mojžíšovi se totiž zjevil jiný Bůh, který mu přikázal, aby vysvobodil svůj lid z egyptského otroctví a přivedl jej do zaslíbené země. Měl být jeho vůdcem. Mojžíš s nelehkým úkolem souhlasí, ale než se však bude moci v čele zástupu 600 tisíc židovských otroků vydat do jejich nové domoviny, pozná deset egyptských ran. Egypt postihnou nesmírné útrapy, krupobití, zkáza ohněm, děsivá epidemie i smrt. Nic z toho ale Ramsesovi nezabrání ve snaze Mojžíše a jeho lid za každou cenu zastavit a zničit.

Hodnocení na ČSFD: 62 %

Foto: Kerry Brown / TM and Twentieth Century Fox Film Corporation

Děti moje

Poklidný havajský život Matta Kinga (George Clooney) se začne kazit v okamžiku, kdy jeho žena po nehodě skončí v kómatu. Otec dvou dcer, desetileté Scottie a sedmnáctileté rebelky Alexandry, jenž do té doby sloužil coby pouhý záložní rodič, musí najednou převzít zodpovědnost za výchovu vlastních dětí. A to pro člověka, který něco takového nikdy nedělal, není zrovna snadný úkol, zejména když mu to dětičky dávají sežrat. Během jedné hádky názorů Alexandra konsternovanému otci prozradí, že matka havarovala během výletu s milencem. Šokující zjištění Matta přiměje k rozhodnutí toho chlapa najít, přičemž vlastně ani neví, co mu provede, až ho najde. Během téhle očistné, zábavné a složité cesty, na níž ho doprovázejí jeho dcery, si uvědomí, že rodina, kterou zdánlivě rozbila nehoda jeho ženy, byla rozbitá už dávno. A jedině on to může napravit.

Hodnocení na ČSFD: 65 %

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KVÍZ: VYZKOUŠEJTE, JAK DOBŘE ZNÁTE BRITSKOU KRÁLOVSKOU RODINU A UDÁLOSTI, KTERÉ SE KOLEM NÍ UDÁLY

Foto: Fox Searchlight Pictures

Tři na cestě

Terapeutka Laura Jaconi (Vera Farmiga) neustále řeší problémy, které souvisí s jejím problematickým otcem Jackem (Christopher Plummer). Jeho nedostatek respektu k ní je tak zničují, že se s ním vyrovnává podivným způsobem, tedy adopcí opuštěných domácích zvířat. Když jejího syna Henryho náhle vyloučí ze státní školy, musí sehnat dost peněz na soukromou. Požádá o pomoc otce, jenže toho právě vyhazují z domova důchodců za dealerství marihuany. Nakonec se dohodnou, že jí pomůže výměnou za to, že ho převeze skrz krajinu. Tato cesta bude rozhodně zajímavá. Možná během ní najdou k sobě dcera, otec i vnuk cestu. A možná při tom zachrání i velké množství opuštěných psů a koček.

Hodnocení na ČSFD: 66 %

Foto: Stage 6 Films

Vem si mě

Zpěvačka Kat Valdez (Jennifer Lopez) chystá svatbu s kolegou Bastianem (Maluma). Obřad má proběhnout před zraky tisíců diváků v koncertní hale, online i v televizi. Jenže krátce předtím hrdinka zjistí, že ji snoubenec zahnul. Ponížení ji doslova pálí v srdci, tudíž podnikne naprosto nečekaný krok. Rozhodne se provdat za chlápka, který v davu pod pódiem svírá ceduli s nápisem „Vem si mě“. Je to rozvedený učitel matematiky Charlie (Owen Wilson), jenž o ni ale nestojí. Na koncert šel coby doprovod své dcery a kolegyně, která Kat zbožňuje, a tu ceduli jí jen na chviličku podržel. Než se stačí vzpamatovat, už ho vlečou na pódium, kde dezorientovaný a zcela šokovaný řekne „ano“. Slib by se dal zrušit, jenže ti dva se k tomu postaví čelem a řeknou si, že to spolu zkusí. Může mít ale tak podivně uzavřené manželství vůbec nějakou šanci na úspěch?

Hodnocení na ČSFD: 59 %

NAPSALI JSME TAKÉ: 7 NEJLEPŠÍCH JIHOKOREJSKÝCH SERIÁLŮ ROKU 2023 NA NETFLIXU: AKČNÍ HIT, CO DOSTAL ČESKÉ DIVÁKY DO KOLEN, I STRHUJÍCÍ BRUTÁLNÍ BIJÁK

Foto: Universal Pictures

Zdroj: ČSFD, CinemArt, Wikipedie, TV Prima, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.