Kriminálka, která se ptá, jak dobře znáte své blízké: Cizinec je adaptací knihy Harlana Cobena

Foto: Netflix

Je libo britský krimi seriál z roku 2020, plný tajemství, intrik a především rodinných dramat? Zkuste titul The Stranger, tedy Cizinc. Česká verze by ovšem správně měla znít Cizinka, protože tou je zde tajemná žena, která má dle svých slov zvláštní poslání – odhalovat tajemství druhých.

Celý příběh začíná tím, že cizí žena (Hannah John-Kamen) upozorní Adama Pierce (Richard Armitage) na falešné těhotenství jeho ženy. Otec od rodiny, dosud žijící poklidným životem, ale není jediným, komu tato neznámá prozradila nějaké tajemství, které možná mělo zůstat utajeno.

Foto: Netflix

Živí se tím, že vydírá lidi kvůli jejich nerozvážnosti nebo kvůli nerozvážnosti jejich blízkých. Adam nejdřív nechce slyšet o tom, že by mu kdy jeho žena lhala. Ale nakonec zjistí, že to byla pravda. Na manželku Corinne (Dervla Kirwan) s tím tedy vyrukuje. Když se rozhodne, že celou situaci manželovi vysvětlí, zmizí, než to stihne udělat.

Adam je odhodlaný svou ženu najít. Mezitím se ale začnou dít další události a jsou odhalována další tajemství. Seriál vás vtáhne do děje a nakonec budete možná překvapeni, co vše se během osmi epizod stihne stát a kdo za tím vším vězí.

Seriál Cizinec je natočen podle románu Harlana Cobena, stejně jako Drž se blízko (Stay Close ), který patří v současnosti mezi nejsledovanější tituly streamovací služby. Pokud jste už oba seriály viděli, možná jste si všimli zvláštní podobnosti. A teď nemáme na mysli herce Richarda Armitage, který si v obou seriálech zahrál, ale alpaku. Kdo viděl, pochopí.

Na ČSFD má seriál Cizinec 77 %, a to rozhodně oprávněně. Na Netflixu je dostupný od 30. ledna 2020.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.