Wednesday bude mít pokračování. Hlavní hvězda Jenna Ortega se v něm ale nejspíš neukáže

Michaela Pašková
Foto: Vlad Cioplea/Netflix

Netflix si začal pohrávat s myšlenkou natočení spin-offu Strýček Fester (Uncle Fester), což ovšem není překvapující. Úspěch první řady Wednesday byl tak obrovský, že vybudování franšízy kolem seriálu působí jako logický krok.

V době, kdy společnost MGM Television započala s přípravami druhé řady seriálu Wednesday, jehož produkce se přesune z Rumunska do Irska a natáčení vypukne v dubnu, probíhaly rozhovory o spin-offu nazvaném Strýček Fester.

Očekává se, že si Fred Armisen zopakuje roli oblíbeného strýčka, který v první řadě vystupoval jen okrajově. Když se herec v minulosti dozvěděl, jakou roli má ve Wednesday sehrát, byl z projektu velice nadšený. Těšil se i z toho, že se do režisérského křesla posadil Tim Burton.

„Já jsem pro to ten pravý. Tohle je něco, co bych opravdu rád dělal,“ uvedl tehdy pro Tudum a dodal, že i když je seriál zasazen do světa podivínů, Wednesday je extra podivín a strýček Fester taky. Oba se však na svět usmívají svým vlastním způsobem a to je na tom to nejzábavnější. „Oba se baví. Nejsou to žádné černé ovce. Jsou to spíš takové divné černé ovce.“

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Kolem Wednesday je opět rušno. Tvůrci si pro diváky připravil několik velkých změn a lákají na nové postavy

Je však otázkou, jestli spin-off o strýčku Festerovi je správným krokem. První řada Wednesday se rychle stala nejúspěšnějším seriálem Netflixu a předstihla dokonce i Stranger Things. Za tímto úspěchem stojí převážně Generace Z, díky které se seriál, jenž se soustřeďuje na dospívající dívku z hrůzu nahánějící rodiny Addamsových, na sociálních sítích stal velmi populárním. Vzhledem k cílovému publiku Wednesday tak možná nebude strýček Fester tou správnou volbou.

Není ani jisté, zda se v seriálu objeví herečka Jenna Ortega, která se díky Wednesday stala obrouvskou hvězdou. Netflix na ní nechce být ve svých dalších projektech závislý, jelikož její cena díky stoupající popularitě stoupá. Je tedy možné, že si ve spin-offu nezahraje.


Zdroje: Tudum, What‘s on Netflix, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.