5 seriálů pro ženy s ženami v hlavních rolích

Foto: Netflix

Nebaví vás projíždět Netflix a hledat, který seriál si dále pustíte, poté, co jste svůj oblíbený právě dokoukali? Máme pro vás 5 tipů na skvělé seriály, které vyprávějí o silných a odhodlaných ženách. 

Holky na drátě

(La Chicas del Cable/Cable Girls)

Ve Španělsku jsou dvacátá léta dvacátého století a v Madridu se zřizuje první národní telefonní společnost v zemi. V seriálu můžete sledovat čtyři ženy různého původu, které jsou najaty, aby zde pracovaly, mezitím co se snaží stíhat svou práci, přátele, rodinu i vztahy. Hlavní hrdinkou celého seriálu je Alba, která se v telefonní společnosti nechá zaměstnat pod falešným jménem a za úplně jiným účelem než ostatní, a tím je krádež. To ale ještě netuší, že jedním z majitelů společnosti je její stará láska Francisco.

Nejkrásnější věc

(Coisa Mais Linda/Girls From Ipanema)

Coisa Mais Linda je brazilský seriál od Netflixu, který má zatím dvě řady. Příběh se odehrává v šedesátých letech a vypráví o životech několika žen v Riu de Janeiru a začátcích fenoménu Bossa Nova. Seriál se také zabývá prosazováním rovnosti žen a mužů a sociální nerovností. Hlavní hrdinka Malu přijíždí do Ria za svým manželem, který ale zmizel se svou milenkou neznámo kam. Nejdřív má Malu pocit, že se jí hroutí celý život pod rukama. Brzy ale potká několik starých i nových přátel a získá novou chuť do života. Rozhodne se založit hudební klub Nejkrásnější věc (Coisa Mais Linda). Ne vše jde však podle plánu. Ona i její přítelkyně zažívají spousty zvratů v osobních životech i v kariéře. Nechybí velké lásky, domácí násilí, nemanželské dítě ani vražda.

Emily v Paříži

(Emily in Paris)

Emily v Paříži (Emily in Paris) nás přenese do evropské metropole lásky. Následuje divoké dobrodružství plné krásných památek a scenérií města. A samozřejmě nechybí ani téma – muži. Mladá Emily přijede pracovat do Paříže, ovšem neumí francouzsky, čímž se mnoho věcí znatelně komplikuje nejen v práci. Brzy však ukáže, že si místo v marketingové agentuře, která zastupuje významné klienty, zaslouží. Vzhledem k tomu, že tvůrcem seriálu je Darren Star, jde o dokonalou kombinaci seriálů Znovu 20 a Sexu ve městě.

Vis a Vis

(Locked Up)

Pokud jste viděli seriál Orange Is the New Black, budete tento španělský seriál milovat. Hlavní postava Macarena Ferreiro se zamiluje do svého šéfa, ten ji požádá, aby zmanipulovala účetnictví v jeho firmě a následně je poslána do vězení Cruz del Sur za daňové podvody. Tady však vládnou úplně jiná pravidla než v běžném světě. Aby Maca přežila, musí se velmi rychle přizpůsobit. Zároveň se snaží dostat z věznice ven, protože je přesvědčena o své nevinně. Na dálku se jí snaží pomoci i její rodina, která však při její záchraně překračuje ty nejnebezpečnější hranice a zahrává si s mafií.

Osudná jiskra

(Le Bazar de la charité/The Bonfire of Destiny) 

Osudná jiskra je francouzská dramatická minisérie, která na Netflixu debutovala 26. prosince 2019. Seriál začíná zobrazením skutečné události, požáru v Paříži na Bazar de la Charité, který vypukl 4. května 1897 a zahynulo při něm 126 lidí. V plánu navštívit bazar má i Adrienne de Lenverpré, žena z vyšší třídy, která se snaží vymanit ze spárů svého manžela tyrana Marca-Antoine de Lenverpré. Bazar, kde vypukne požár, navštíví i její neteř, Alice de Jeansin, spolu se svou blízkou důvěrnicí a služebnou Rose Rivière. Adrienne z budovy naštěstí odešla včas, aby se setkala se svým milencem. To ale nikdo neví, a tak vymyslí plán, aby si její muž myslel, že je mrtvá. Celý děj seriálu se točí kolem následků požáru a tří žen, kterým se po této tragické události změní životy od základů.

Zvuk i obraz jako v kině dostanete do svého obýváku od voix.cz. Navštivte showroom v Dušní 3 na Praze 1 a vyzkoušejte si na vlastní oči i uši audiovizuální řešení pro domácí kina od řešení pro obývák až po privátní kinosál. (reklamní sdělení)

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.