Říká se, že na dobré věci se vyplatí čekat i řadu let. Čeští diváci si oblíbili apokalyptický thriller plný nestvůr, akce a hromady krve

Foto: Kim Jeong Won/Netflix © 2023

Oblíbený hororový seriál Sladký domove! (Sweet Home) má druhou řadu, která dorazila 1. prosince na Netflix. První řada měla celkem úspěch, a tak se fanoušci bestiálních zrůd a hrdinů těšili na další díly. V Česku druhá řada získala velmi pozitivní ohlasy.

První řada seriálu Sladký domove! měla na Netflixu premiéru v roce 2020 a okamžitě si získala mnoho příznivců i mezi lidmi, kteří běžně jihokorejskou tvorbu nesledují. Po skončení už diváci netrpělivě zjišťovali, kdy mohou očekávat druhou řadu… Po třech letech se konečně dočkali 1. prosince 2023.

V první řadě se samotářský středoškolák a jeho sousedé snažili ze všech sil přežít a zůstat lidmi. Neznámá choroba totiž způsobovala, že se lidé měnili v krvežíznivé zrůdy požírající lidské maso. Virus byl čirým zlem. Obyvatelé zchátralého bytového komplexu díky němu ukázali své světlé i temné stránky.

Ve druhé řadě hlavní hrdinové čelí opět zákeřným monstrům. Ke stávajícím hercům se přidaly také nové tváře, která ztvárnily různé podoby lidských povah a tužeb, když se ocitli na křižovatce cest za přežitím. Hrdinové jsou navíc připraveni opustit svou základnu a vydat se do světa. Na baseballovém stadionu začnou společně přežívat lidé z celého světa. Ohrožují je příšery zvenčí a také zrůdné touhy některých z nich.

TAKÉ JSME PSALI: EPICKÁ BITVA S DÉMONY A DETEKTIV Z PODSVĚTÍ. NETFLIX VYDAL AKCÍ A PŘÍŠERAMI NABITÝ TRAILER K FANTASY PODLE VELMI ÚSPĚŠNÉ PŘEDLOHY

Zatímco první řada na ČSFD od Čechů a Slováků získala 69% hodnocení, druhá si dokonce o něco polepšila a pyšní se 73 %. „Všechno to, co se tam děje, se děje dobře. Jak s novýma postavama, tak se starýma. A odpadá to z obou skupin. Takže jo, na pokračování se rozhodně těším,“ píše jeden z recenzentů.

ČTĚTE TAKÉ: MONUMENTÁLNÍ SCI-FI EPOS REBEL MOON MÁ PŘEDPOKLADY K TOMU STÁT SE OBROVSKÝM HITEM. MÁLEM BYL SOUČÁSTÍ HVĚZDNÝCH VÁLEK

„Říká se, že na dobré věci se vyplatí čekat i řadu let. A tohle je přesně ten případ, který tento výrok potvrzuje,“ uvádí další a pokračuje: „Jižní Korea mě ani tentokrát nezklamala, jak ve scénáři (který je mimochodem natočen podle komiksu), tak v režii a v hereckých výkonech. Oproti první série ta druhá nasadila vysokou laťku. Jsem spokojená hlavně v tom, že původní příběh pokračuje se stejnými hlavními postavami. Neumím si představit, že by Song Kanga nahradil někdo jiný. Chvíli jsem se opravdu bála, že by série pokračovala bez něho, myslím, že bych se bez něho jako s jednou z hlavních postav, neobešla.“

Seriál je aktuálně na sedmé příčce v žebříčku sledovanosti Netflixu. V Česku se bohužel neumístil ani v TOP 10. Je to ale rozhodně škoda s ohledem na to, jaké seriály se tam často dostanou.

Třetí řada seriálu Sladký domove by měla dorazit v létě 2024.

Seriál Sladký domove! (Sweet Home).
Foto: Kim Jeong Won/Netflix © 2023

Zdroje: Netflix, FlixPatrol, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.