Akce jako bič, potoky krve a hromada nestvůr. Na Netflix dorazil apokalyptický thriller, jehož první řada nedala spát mnoha divákům

Foto: Kim Jeong Won/Netflix © 2023

Oblíbený hororový seriál Sladký domove! (Sweet Home) má druhou řadu, která dnes vstupuje na Netflix. Nechybí staří hrdinové i bestiální zrůdy. Pokud jste příznivci krváků, tak si tenhle jihokorejský kousek rozhodně nenechte utéct.

První řada seriálu Sladký domove! měla na Netflixu premiéru v roce 2020 a okamžitě si získala mnoho příznivců i mezi lidmi, kteří běžně jihokorejskou tvorbu nesledují. Po skončení už diváci netrpělivě googlili, kdy mohou očekávat druhou řadu… nakonec se dočkali po třech letech. Údajně je už dokonce hotová i třetí řada a v obou by se měl objevit hlavní hrdina Cha Hyun Sua (Song Kang).

V první řadě se samotářský středoškolák a jeho sousedé snažili ze všech sil přežít a zůstat lidmi. Neznámá choroba totiž způsobovala, že se lidé měnili v krvežíznivé zrůdy požírající lidské maso. Virus byl čirým zlem. Obyvatelé zchátralého bytového komplexu díky němu ukázali své světlé i temné stránky.

První řada si na ČSFD vysloužila 68% hodnocení a spoustu kladných recenzí. „Vcelku originální příběh, na TV seriál slušné triky, fajn postavy… Vadila mi jen moderní korejská hudba. Vůbec bych se nebránil pořádnému remaku, ale spokojím se i s čistokrevným pokračováním,“ píše jeden z hodnotících.

„Oceňuji určitou vyváženost, kdy se přes příliš dlouhou, až nesnesitelně dlouhou a možná i mírně zbytečnou, konverzaci střídá akce jak bič, a to v tu správnou chvíli,“ uvádí další a jiný píše: „Spokojenost, od začátku chytne a nepustí. Postavy jsou v podstatě každá svým způsobem ujetá, některá víc některá míň. A samozřejmě se o nich postupně dozvíme víc, než bychom chtěli.“

Seriál Sladký domove! (Sweet Home).
Foto: Kim Jeong Won/Netflix © 2023

Na mezinárodní hodnotící platformě Rotten Tomatoes dali diváci seriálu 85 % a kritici 83 %. „Úžasná extrémně nedoceněná show, zajímavé postavy, skvělá filozofická dilemata, fantastický scénář, neuvěřitelné herecké výkony, brutální design monster a akční scény,“ hodnotí zde jeden z diváků. „Je to nepředvídatelná a úžasná jízda, nikdy nevíte, co přijde příště,“ píše pak další.

Mnoho diváků seriál přirovnává k Mlze od Franka Darabonta z roku 2007. Chválena je především akce, a do značné míry i postavy včetně monster. Na čem se však diváci také shodují, je ne příliš podařený konec. Uvidíme tedy, jestli se v druhé řadě podaří tvůrcům lépe vychytat.

A na co se v druhé řadě můžeme těšit? Hlavní hrdinové budou opět čelit zákeřným monstrům. Ke stávajícím hercům se přidají také nové tváře, která ztvární různé podoby lidských povah a tužeb, když se ocitnou na křižovatce cest za přežitím. Hrdinové jsou navíc připraveni opustit svou základnu a vydat se do světa. Na baseballovém stadionu začnou společně přežívat lidé z celého světa. Ohrožují je příšery zvenčí a také zrůdné touhy některých z nich. Režisér Lee Eung Bok slibuje plnohodnotné apokalyptické drama.

Zdroje: Netflix, ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.