Ze života superbohatých: Seriál Dynastie nás vtáhne do života plného luxusu, intrik a křehkých vztahů

Lucie Zajdáková
Foto: The CW Network

Dynastie odráží život v luxusu – moderní vily, drahá auta a intriky. To vše si můžete dovolit, jen když máte na účtu pěkný balík peněz. Třeba jako Carringtonovi. Ale tučným kontem to nekončí, bohatou rodinu toho čeká ještě mnohem více.

Carrington Atlantic je rodinná firma, kde každý člen rodiny zastává významnou funkci. Nejvýraznější postavou celého seriálu je zrzka Fallon (Elizabeth Gillies), která využívá svého postavení a rodinného jména. Je sobecká, ale ví, co si může dovolit. V podnikání je proto velmi sebejistá. Urputně se snaží zaujmout vysoce postavené místo v otcově impériu, to ji ale vyfoukne otcova snoubenka.

Oproti tomu její bratr Steven (James Mackay) má na starosti nadaci a snaží se pomáhat ostatním. Je poměrně tichý, nekonfliktní a rád si užívá společnost za přítomnosti drog. S Fallon mají dobrý sourozenecký vztah, naopak s otcem jim to skřípe. Jedním z důvodů je fakt, že Steven je gay a jeho otec se s tím nemůže srovnat. 

Hlava rodiny, Blake (Grant Show), má snahu chránit rodinu, ale jde mu především o sebe. Do rodiny vstoupí Blakeova novomanželka Cristal (Nathalie Kelley), která přebírá vedení celé firmy a snaží se utajit svou temnou minulost. Ostatní členové rodiny nejsou z macechy příliš nadšení. Fallon se snaží Cristal všemožně znepříjemnit život a společné večeře jsou často doprovázeny slovními urážkami. Postupně se charaktery jednotlivých postav vybarvují a nic není tak, jak z počátku vypadá.

Seriál se stejným názvem můžeme znát z 80. let od svých rodičů nebo babiček. Stanice The CW se inspirovala již zpracovaným tématem a v roce 2017 vydala moderní verzi tohoto seriálu, která se stala dle hodnocení na ČSFD, pro diváky atraktivnější. Původní verze má hodnocení pouhých 18 procent, kdežto novější verze, kterou můžeme sledovat na Netflixu, se může pyšnit celými 71 procenty. Je prostě odrazem současnosti – v seriálu nechybí LGBT komunita a zastoupení několika ras.

Na Netflixu jsou v současné době tři řady, které mají přes 20 dílů. Stanice The CV v květnu letošního roku spustila vysílání 4. řady. Nejnovější série se na Netflixu objeví koncem tohoto roku nebo začátkem příštího. Zároveň taktéž bylo oznámeno, že se diváci mohou těšit na 5. řadu tohoto oblíbeného seriálu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.