Nové apokalyptické sci-fi z válečného období se řítí na Netflix. Podle traileru bude napěchované akcí, vojenskou palbou i příšerami

Eva Lenská
Foto: Netflix

Jihokorejské seriály jsou na Netflixu velmi populární a vedou především ty, v nichž je spousta akce, hrůzných monster a hrdinové se rvou až do krve. Když jde hlavním postavám o život a řeší různé záhady z minulosti, divák napětím ani nedýchá. Snad tomu tak bude i u připravované novinky Příšera ze starého Soulu (Gyeongseong Creature). Zbrusu nová upoutávka dokonce slibuje děsivou nemocnici s příšerami.

Děj seriálu, jenž mají na svědomí režisér Jung Dong Yoon a scenáristka Kang Eun Kyung, se odehrává na počátku roku 1945, kdy byla Korea pod japonskou koloniální nadvládou, kterou ukončila 2. světová válka a svržení bomb na Hirošimu a Nagasaki. Hlavní hrdinové se setkávají s podivnými bytostmi zrozenými z chamtivosti a poté musí bojovat o přežití ve městě Gyeongseong, dnes známém jako Soul. Dle upoutávky je čeká vražedný útok vojáků a pak je všechny stopy zavedou do již zmíněné nemocnice plné zrůdných monster.

ČTĚTE TAKÉ: DIVÁKY POBUŘUJE REALITY SHOW HRA NA OLIHEŇ. NAŠTVANÍ JSOU PŘITOM VĚTŠINOU JEN DÍKY VLASTNÍ BLBOSTI

Foto: Netflix

Jang Tae Sang (Park Seo Joon) je nejzámožnějším a nejpřitažlivějším mužem v okolí Bukchonu v Gyeongseongu. Kromě toho je i spolehlivým informátorem. Svého postavení dosáhl především díky schopnosti rychle reagovat na situace a bystrému postřehu. Brzy pozná zajímavou ženu jménem Yoon Chae Ok (Han So Hee), což ho dovede k přehodnocení všech osobních priorit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NA ČESKO-SLOVENSKÉ POMĚRY NADPRŮMĚRNÁ KOMEDIE VÁLCUJE NETFLIX. PODLE DIVÁKŮ VYBOČUJE Z BĚŽNÉHO STANDARDU

Yoon Chae Ok je známá jako todugun, osoba, která hledá pohřešované lidi. Jako malá pendlovala se svým otcem mezi Mandžuskem a Šanghají. Její život nebyl lehký, takže se musela naučit, jak přežít. Osvojila si různé dovednosti jako střelbu, používání nožů a manipulaci se stroji. Její matka se ztratila před deseti lety. Proto přijíždí do Gyeongseongu, aby ji našla. Díky tomu se seznámí s Jang Tae Sangem a jeho kamarádem Joon Taekem (Wi Ha Joon), kteří také chtějí zachraňovat ztracené lidi.

Seriál Příšera ze starého Soulu bude rozdělen na dvě části. První část si budeme moci pustit 22. prosince a druhou pak 5. ledna 2024. I s českým dabingem.

Zdroj: about netflix, Netflix, asianwiki

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.