5 novinek na Netflixu, které si můžete pustit o víkendu: Vévodí jim velkolepý krimi thriller, který si v Benátkách vysloužil 7minutový potlesk

Foto: Netflix ©2023

Ačkoliv toho tento týden Netflix příliš nového nevydal a místo seriálů a filmů se zaměřil spíše na dokumenty, i tak vám přinášíme pět novinek, které si můžete pustit během tohoto listopadového víkendu. Nejvíce se mohou těšit milovníci krimi a thrilleru. Na své si ale přijdou i fanoušci asijských dramat nebo Robbieho Williamse.

V tuhle chvíli

Deset epizod, deset párů a deset příběhů: Tchajwanský seriál V tuhle chvíli řeší vztahy v době pandemie. Nezaměřuje se ale pouze na heterosexuální dvojice a neukazuje milostné vztahy jen v růžovém světle. Všichni víme, že v té době bylo navazování vztahů s druhými obtížnější, a některé osoby sklouzly až k uzavřenosti.

Více jsme psali zde.

Kyberbunkr: Podsvětí zločinu 

Činnost společnosti, jež dokázala relikvii ze studené války proměnit v centrum mezinárodního zločinu, Netflix zdokumentoval v novém dokumentu Kyberbunkr: Podsvětí zločinu. V roce 1995 darknetový guru Herman-Johan Xennt zakoupil bunkr na jihu Nizozemska a se svými kumpány vybudoval společnost CyberBunker, jež nabízela web hostingové služby jakýmkoli stránkám. Tedy i těm, které souvisely s dětskou pornografií nebo terorismem. Zpočátku působila ve vyřazeném bunkru NATO v nizozemském Zeelandu, ale nakonec se přesídlila na jiné místo v německém Traben-Trarbachu.

Více jsme psali zde.

Robbie Williams

Slavný britský zpěvák Robbie Williams si ještě před svými padesátinami, které oslaví v únoru, nadělil velkolepý dárek. Dokumentární seriál o jeho životě a kariéře, jenž určitě potěší všechny fanoušky, bude je unikátní svou otevřeností. Umělec nehodlá nic přikrášlovat a odhalí i věci, za které se jiné hvězdy stydí. Devětačtyřicetiletý zpěvák odstartoval svou kariéru v roce 1990 ve skupině Take That po boku Garyho Barlowa, Howarda Donalda, Marka Owena a Jasona Orange. Skupinu opustil v roce 1995 a poté zahájil sólovou kariéru, během níž nasbíral rekordních osmnáct cen Brit Awards a byl uveden do britské hudební síně slávy poté, co byl zvolen nejlepším umělcem devadesátých let. Proslavily ho hity jako Angels, Feel nebo Supreme.

Více jsme psali zde.

Zabiják 

Brutální a krvavý noir příběh pojednávající o profesionálním vrahovi ze 70. let je založen na komiksu Le Tueur od Alexise Nolana a výtvarníka Luca Jacamona. Příběh sleduje vraha, jenž nemá zábrany, svou práci odvádí na jedničku s hvězdičkou a netíží ho výčitky svědomí. Jenomže se ocitá v psychologické krizi a začíná si uvědomovat, že přichází o svůj ledový klid. Když během mise kulka záhadně mine svůj cíl, musí se vypořádat se svými zaměstnavateli, kteří se ho rozhodnou sprovodit ze světa. Problém by to nebyl, kdyby během mezinárodní štvanice na jeho osobu nemusel bojovat ještě sám se sebou.

Více jsme psali například zde.

Forever 

Čtrnáctileté holky Mila a Kia jsou odjakživa nejlepší kámošky. Kromě toho jsou ale i spoluhráčky v dívčím fotbalovém klubu. Když dostanou novou trenérku Lollo, která je pořádně ostrá a náročná, začnou se pomalu jedna druhé vzdalovat. Mila, která žije jen s matkou, doufá, že se stane profesionální fotbalistkou a její sen se tak trochu splní, když si zahraje na Gothia Cupu, největším světovém mládežnickém fotbalovém poháru. Konečně cítí, že má šanci uspět, ale stojí za to obětovat přátelství? Kia, která žije v zajištěné a harmonické rodině, si naproti tomu začíná uvědomovat, že na světě jsou i jiné věci než sport. Zůstanou kamarádkami, nebo osud nakonec zavleče každou úplně jinam?

Více jsme psali zde.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.