6. řada Cizinky se dočká několika zásadních změn. Podle autorky Diany Gabaldon bude velkolepá

Eva Lenská
Foto: Sony Pictures Television / Jason Bell

Velmi očekávaná šestá série seriálu Cizinka se již brzy dočká premiéry a přinese několik nečekaných změn. Pojďme se nyní zaměřit na to, co o nové sérii soudí autorka knižní předlohy Diana Gabaldon.

V letošním roce, dne 6. března, bude mít konečně premiéru šestá řada seriálu Cizinka. V této řadě však dojde k několika zásadním změnám, které budou pro fanoušky románů Diany Gabaldon neznámé. Všechny tyto změny však byly autorkou schváleny.

Předchozí řady se řídily událostmi z knih, šestá série bude jiná. Loni v listopadu se Diana Gabaldon během rozhovoru o své nejnovější knize Go Tell the Bees That I Am Gone podělila o několik informací.

Čtete také: Proti ledu: Netflix vydal trailer k filmu podle skutečné události s hvězdou Hry o trůny v hlavní roli

Foto: Sony Pictures Television / Mark Mainz

„První díl 6. řady je naprosto velkolepý. Je úžasný,“ říká s velkým nadšením. „Vlastně jsou všechny dobré. Je to první řada, u které se mi žádný díl nelíbil ani o kousek méně než ostatní.“

Poté prozradila, že některé epizody budou zaměřeny na konkrétní postavy a dodala: „Některé se soustředí na mladého Iana, jeho život s Mohawky a na to, co se tam stalo. Další jsou více zaměřené na Jamieho a Claire. A poměrně dost se věnujeme Rogerovi a Brianně a také Fergusovi a Marsali. Na šest epizod toho bude docela dost, ale všichni si vedli skvěle.“

Autorka také uvedla, že napsala scénář k jedné z epizod, ale ten byl později vyškrtnut. Tvůrci se totiž rozhodli šestou sérii zkrátit a přesunout poslední čtyři epizody do sedmé série, která bude mít 16 epizod.

Šestá řada bude volně vycházet z šesté knihy Diany Gabaldon nazvané A Breath of Snow and Ashes (česky vyšla pod názvem Ledový dech). Nejnovějším přírůstkem bude rodina Christieových, která se skládá z Toma, Allana a Malvy. Podle zpráv můžeme očekávat neshody a rivalitu mezi Jamiem a Tomem.

Také by vás mohlo zajímat: Svět Zaklínače se rozroste o další minisérii. Hlavní roli si zahraje Bond girl z roku 1997

Zdroj: express

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Marta Kratochvílová

    Taky už se na ten seriál budu muset podívat :)

    1. Eva Lenská

      To rozhodně doporučuju. Je tam hodně romantiky i když jsou tam i drsné scény. A Jamie je fakt fešák.