Netflix zveřejnil datum premiéry poslední řady seriálu Koruna o britské královské rodině a pochmurné video

Eva Lenská
Foto: Alex Bailey/Netflix

Tak jsme se konečně dočkali! Netflix potěšil všechny fanoušky historického seriálu Koruna (The Crown), neboť oznámil datum premiéry. Opravdu to bude ještě letos, přesně jak slibovali tvůrci. Poslední řada seriálu o britské královské rodině vzbudila již předem mnoho očekávání. Především kvůli smrti princezny Diany a začátku milostného vztahu prince Williama a Kate.

Závěrečná řada seriálu se bude věnovat letům 1997-2005. První část bude popisovat vztah princezny Diany (Elizabeth Debicki) a Dodiho Fayeda (Khalid Abdalla) a autonehodu v Paříži v roce 1997, při které zahynuli. Druhá část zachytí svatbu prince Charlese (Dominic West) a Camilly Parker Bowles (Olivia Williams) a zároveň se zaměří na Charlesovy syny Williama (Ed McVey) a Harryho (Luther Ford). Samozřejmě nebude chybět ani půvabná Kate Middleton (Meg Bellamy), kterou William pozná na Univerzitě St Andrews a zamiluje se do ní.

ČTĚTE TAKÉ: Napínavý a provokativní thriller o bitvě pohlaví je aktuálně nejsledovanějším filmem na Netflixu

Diváci se také mohou těšit na rovnou čtyři královny Alžběty. Producenti totiž rozhodli, že tentokrát obsadí do určitých scén všechny tři herečky, které Alžbětu doposud hrály: Claire Foy, Olivii Colman a Imeldu Staunton. Přidá se k nim Viola Prettejohn, která bude hrát mladičkou Alžbětu v době, kdy byla ještě princeznou.

Britská královská rodina je již dlouho předmětem zájmu a všemožných klepů. Každý má o jejích členech různé představy. Tvůrce Koruny Peter Morgan se však po celou dobu natáčení seriálu snažil, aby tyto známé osobnosti polidštil. Koruna navíc podnítila diváky, aby se více zajímali britskou kulturu, památky a také módu. Ačkoli 6. řadou končí, je jisté, že se zapíše do historie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Češi natočili dobový film o šokujícím nálezu hermafrodita. Podle některých diváků má Úsvit dokonce na Oscara

Bude závěrečná řada stejně dobrá jako ty předchozí? „Na poslední řadu jsem opravdu, ale opravdu pyšná. Myslím, že patří k tomu nejlepšímu, co jsme vytvořili,“ řekla výkonná producentka Suzanne Mackie. „Imelda je jako královna skutečně výjimečná. A nechci spoilerovat, ale samotný závěr je opravdu nádherný a myslím, že i docela hluboký. Působí jako zakončení velmi dlouhé cesty.“

Jak už bylo naznačeno, stejně jako některé jiné populární seriály, které vyšly tento rok, rozdělil Netflix poslední řadu Koruny na dvě části.

Premiéry 1. části, která bude obsahovat 4 epizody, se dočkáme 16. listopadu. Druhá část o 6 epizodách bude vypuštěna o čtyři týdny později, tedy 14. prosince.

Zdroj: Tudum, What’s on netflix, The Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.