5 seriálů na Netflixu, ve kterých hrají hlavní roli drogy: Dva z nich mají dokonce přes 90 % na ČSFD

Eva Lenská
Foto: Daniel Daza/Netflix

Seriály, které se točí kolem drog a narkobaronů, jsou u diváků velmi oblíbené, o čemž svědčí i recenze a hodnocení na ČSFD. Slibují totiž plno napětí, praní špinavých peněz, úkladů, korupce a bitek. Kvalitní kousky samozřejmě najdeme i na Netflixu, proto jsme pro vás vybrali 5 tipů, které rozhodně není radno přehlédnout.

Perníkový táta (Breaking Bad)

Zcela obyčejný učitel chemie Walter White vede se svojí těhotnou ženou Skyler a tělesně postiženým synem vcelku běžný život. Ovšem až do doby, kdy mu diagnostikují rakovinu plic v pokročilém stádiu. V tu chvíli si uvědomí, že by měl pro svoji rodinu něco udělat. Zabezpečit ženu i děti. Naštěstí má buňky na chemii a šikovného pomocníka bývalého studenta Jesse Pinkmana, se kterým začne vařit extra čistý metamfetamin. Všechno jde jako po másle. Walter žije dvojí život. Dál učí na střední škole a účastní se rodinného i společenského života. Pak jde ale všechno do kopru, neboť na scénu vstoupí dva zákeřní škůdci, kterých je třeba se zbavit. Seriál má 5 řad.

Hodnocení na ČSFD: 92 %

ČTĚTE TAKÉ: 5 nejlepších válečných filmů a seriálů, které v roce 2023 zatím vyšly na Netflixu. Jeden se dokonce natáčel v Česku

Narkosvětci (Narco-Saints)

Zcela obyčejný podnikatel Kang In Gu by si v daleké Jižní Americe rád vydělal pořádnej balík, jenže se zaplete do tajné operace NIS. Nakonec dostane za úkol dopadnout korejského drogového bosse Jeon Yo Hwana, který působí v Surinamu. Naštěstí na to není sám. Drogovému baronovi je v patách také neohrožený agent Choi Chang Ho. Jeon Yo Hwan je mazaný a má dva prohnané parťáky. Jeho pravou rukou je Ki Tae, jenž se stará o všechny jeho špinavé obchody, a jeho mozkem je prohnilý právník David Park. Scénář vychází ze skutečného příběhu jistého Jo Bong Haenga, který v Surinamu řídil velkou skupinu pašeráků drog.

Hodnocení na ČSFD: 73 %

Undercover

Belgicko-nizozemský kriminální seriál plný napětí, drog a vynikajících hereckých výkonů má na Netflixu 3 řady. Děj se točí kolem příběhu inspirovaného skutečnými událostmi, kdy agenti v utajení infiltrují operaci nechvalně proslulého narkobarona v Limburgu, vlámské provincii sousedící s Nizozemskem. Infiltraci provádějí dva agenti, Bob Lemmens a jeho kolegyně Kim de Rooij, kteří se v přestrojení za zamilovaný pár vydají do karavanového kempu, kde drogový král tráví víkendy.

Hodnocení na ČSFD: 82 %

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nový thriller Netflixu vám svou brutalitou vyrazí dech. Otec zavražděného syna vezme spravedlnost do svých rukou

Narcos

Narcos je perlou mezi seriály, které se točí kolem drog. Stále patří k nejlepším kouskům, které kdy Netflix natočil. Má tři řady a také spinoff Narcos: Mexico. Děj je zaměřen na notoricky známého drogového krále Pabla Escobara, který v 70. letech 20. století patřil k největším, nejobávanějším a nejbrutálnějším zločincům na světě. Ovládal celou Kolumbii a většinovou část amerického trhu s kokainem. Hlavním hrdinou seriálu je agent DEA Steve Murphy, jenž má za úkol dostat Escobara a zničit jeho kartel Medellín. Pomáhá mu kolega Javier Peña a oba postupně zjišťují, že ve hře nejsou jen drogy, ale i korupce, politika a moc. Musí spolupracovat s kolumbijskými úřady, které řídí plukovník Carrillo a zastavit tok kokainu do Spojených států.

Hodnocení na ČSFD: 94 %

Zabiják bolesti (Painkiller)

Tento seriál se soustředí na bratry Sacklerovy a farmaceutickou firmu Purdue Pharma, která dostala na trh OxyContin. Tento na první pohled neškodný lék na silnou chronickou bolest byl vyráběn ze složek opia a v USA se brzy stal doslova drogou. Drogou, na které se dalo velmi dobře vydělat. Pilulka se dala rozdrtit a šňupat. Rychle si na ni zvykli zejména mladí lidé, neboť po podání pociťovali pocity štěstí a otupělosti. Opioidům a závislosti na nich však v 90. letech podlehli Američané všech věkových skupin. Ještě před smrtí však lék oslavovali. Během propagace se o něm mluvilo jako jedničce mezi opiáty v zemi.

Hodnocení na ČSFD: 78 %

NAPSALI JSME TAKÉ: 7 českých komedií na Netflixu, které polechtají vaše bránice: Od totálně ujeté párty až po chlapa v lodičkách

Zdroj: Netflix, ČSFD, IMDb, Wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.