Nový thriller Netflixu vám svou brutalitou vyrazí dech. Otec zavražděného syna vezme spravedlnost do svých rukou

Eva Lenská
Foto: Anakle Films

Kdo má rád thrillery, může vyzkoušet i jeden nollywoodský kousek, který již brzy uvede Netflix. V akčním krimi snímku Černá knížka (The Black Book) nebudou chybět divoké střílečky, brutální scény, drsné bitky i zkorumpovaní poldové. Podle ukázky půjde o pořádný nářez!

Truchlící jáhen je šokován nešťastnou událostí, která se stala jeho rodině a zpočátku to považuje za Boží trest. Jeho mrtvého syna totiž obvinili z činu, který nespáchal. Tento fakt nedokáže přijmout, tudíž vezme spravedlnost do vlastních rukou a bojuje proti zkorumpovanému policejnímu gangu. Jeho cílem je za každou cenu očistit synovo jméno. Nebojí se žádných překážek a čelí brutalitě i prohnilým zločincům.

ČTĚTE TAKÉ: Herci 4 měsíce mrzli v horách a hladověli. Natáčení katastrofického thrilleru podle skutečnosti bylo opravdu kruté

Krimi thriller natočil nigerijský režisér a producent Editi Effiong, jenž o svém počinu řekl: „Jde o velmi lidský příběh o otci, který hledá spravedlnost, když mu někdo zavraždí syna.“

Co ho inspirovalo? „Nigérie má za sebou tíživou drogovou minulost a Černá kniha zkoumá, jak tyto události, ke kterým docházelo v 80. letech, ovlivnily dnešní dobu. Zároveň vzdává velkou poctu mladým lidem, kteří zakusili tíhu tehdejších nepokojů a násilí,“ vysvětlil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Erotika a scény plné vášně: 5 seriálů plných sexu, kterými vás Netflix pobaví i nažhaví

Ve filmu, ve kterém se opravdu nešetří brutalitou a zbraň má v ruce téměř každý, včetně žen, si zahráli Richard Mofe-Damijo, Olumide Oworu, Sam Dede, Shaffy Bello, Iretiola Doyle, Taiwo Ajayi Lycett a Ade Laoye.

Nigerijský thriller Černá knížka, jenž trvá 124 minut, bude na Netflixu už 22. září.

Zdroj: Netflix, IMDb, Bella Naija

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.