Život na naší planetě: Nový dokumentární seriál na Netflixu přiblíží divákům dávno vyhynulé druhy

Eva Lenská
Foto: Netflix

Fanoušci dokumentárních seriálů o přírodě a zvířatech si opět přijdou na své. Tentokrát se totiž spolu s Netflixem a vypravěčem Morganem Freemanem vydáme mimo jiné i do pravěku. Novinka nazvaná Život na naší planetě (Life on Our Planet) nás provede dlouhou cestou od vzniku života až po přítomnost.

Osmidílný dokumentární seriál, na jehož vzniku se podílel i věhlasný režisér Steven Spielberg, se soustředí na vyhynulé druhy a zkoumá život minulých obyvatel Země. Můžeme tedy očekávat vskutku poutavý příběh epické bitvy života o dobytí a přežití na naší planetě.

ČTĚTE TAKÉ: 6. řada seriálu Koruna o britské královské rodině se blíží. Diváci se ale bojí výsledku

Dnes žije na naší planetě 20 milionů druhů, avšak to, co vidíme, je jen zlomek. Zhruba 99 % obyvatel Země je ztraceno v hluboké minulosti. Kam se poděli dinosauři, mamuti, šavlozubí tygři a další pravěká zvířata? Pokud se vás na to ptají vaše děti, díky tomuto seriálu budete znát odpověď.

Aby tvůrci oživili dávno vyhynulé druhy, využili nejmodernější počítačové technologie a spolupracovali s paleontology. Jak už bylo řečeno, celý seriál namluvil populární americký herec Morgan Freeman, nicméně Netflix pamatoval i na český dabing.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: První ukázka z reálné Hry na oliheň je venku. Soutěžící trpěli jako psi. Některé odnášeli na nosítkách

„Pochopením minulosti můžeme pomoci utvářet naši budoucnost,“ uvedl jeden z producentů dokumentu Keith Scholey. „Šesté masové vymírání, které právě zažíváme, je první, které má na svědomí člověk, a také první, kterému lze zcela zabránit,“ dodal.

Dokumentární seriál Život na naší planetě bude na Netflixu dostupný 25. října.

Zdroj: Variety, Tudum, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.