6. řada seriálu Koruna o britské královské rodině se blíží. Diváci se ale bojí výsledku

Eva Lenská
Foto: Alex Bailey/Netflix

Historický seriál Koruna (The Crown) kraluje na Netflixu už od roku 2016, ale nyní nastává čas loučení. Šestá řada totiž celou sérii uzavře. Fanoušci sice smutní, přesto se už nemohou dočkat zbývajících epizod. Je tedy na čase zaměřit se na děj, obsazení a přibližné datum premiéry poslední řady. Ať víme, na co se těšit.

Velká část hereckého obsazení naštěstí zůstane stejná. Nebudou chybět Lesley Manville (princezna Margaret), Jonathan Pryce (princ Filip), Elizabeth Debicki (princezna Diana), Olivia Williams (Camilla Parker Bowles) a James Murray (princ Andrew). Královnu Alžbětu však uvidíme rovnou ve čtyřech verzích. Producenti totiž rozhodli, že v 6. řadě obsadí do určitých scén všechny tři herečky, které Alžbětu doposud hrály: Claire Foy, Olivii Colman a Imeldu Staunton. Přidá se k nim Viola Prettejohn, která bude hrát mladičkou Alžbětu v době, kdy byla ještě princeznou.

ČTĚTE TAKÉ: Nejkontroverznější scény seriálu Koruna o britské královské rodině se dočkáme ještě letos. Netflix za ni schytal vlnu kritiky

Foto: Justin Downing/Netflix

Můžeme se však těšit i na nové přírůstky. Dvacetiletého prince Williama ztvární začínající britský herec Ed McVey, který mladému následníkovi trůnu jakoby z oka vypadl. Jeho vyvolenou Kate Middleton si v zahraje sympatická herečka Meg Bellamy. Ta se skutečné Kate také dost podobá. Ovšem s princem Harrym šlápli tvůrci trochu vedle. Toho vykreslí herec a student režie Luther Ford, kterého s ním spojují jen zrzavé vlasy.

Kromě obsazení se také hodně mluví o nejkontroverznější scéně celého seriálu – smrti princezny Diany. Producentka Suzanne Mackie sice prozradila, že smrt princezny bude pojata nesmírně citlivě, diváci se však přesto bojí výsledku. Netflix proto vydal oficiální prohlášení, v němž jasně stojí, že nehoda, ke které došlo 31. srpna roku 1997 v Paříži, nebude v seriálu zachycena. Budou vidět pouze scény, které se udály před nehodou a nějakou dobu po ní.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sam Heughan alias Jamie ze seriálu Cizinka prolomil mlčení a promluvil o svém milostném životě

Foto: Netflix

Ani o romantiku nebudeme ochuzeni. Šestá řada se zaměří také na dobu, kdy princ William studoval na Univerzitě St Andrews, a na počátky jeho milostného vztahu s půvabnou Kate Middleton, kterou tam poznal.

Ačkoli Netflix zatím nezveřejnil oficiální datum premiéry poslední řady, ty předchozí měly téměř vždycky premiéru na podzim, konkrétně v listopadu. Doufejme tedy, že letos tomu nebude jinak.

Zdroj: Hello!, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.