Netflix uvede western odehrávající se v bouřlivém období japonské koloniální nadvlády nad Koreou

Eva Lenská
Foto: Netflix

Přemýšleli jste někdy nad tím, zda Jihokorejci dokážou natočit opravdový dobrodružný a akční western? Tento žánr k nim možná moc nesedí, ale dobře víme, že umí překvapit. Vypravme se tedy spolu se seriálem Píseň banditů (Song of the Bandits) do země, kde neplatí žádné zákony a střílí se tam na potkání.

Akční dobrodružství odehrávající se v bouřlivém období japonské koloniální nadvlády nad Koreou vypráví o skupině lidí, kteří se z různých důvodů ocitnou v pohraniční oblasti Gando a spojí se v boji za správnou věc, tedy za nezávislost Koreje. V devítidílném seriálu tak potkáme japonské vojáky, nájemné vrahy, neohrožené bandity i joseonské přistěhovalce.

ČTĚTE TAKÉ: Bojové scény pro film Sázka na Srdce si vybraly svou daň. Gal Gadot musela kvůli ošklivým zraněním snášet nepříjemné pohledy lidí

Odvážný Korejec Lee Yoon (Kim Nam Gil) dříve sloužil u japonské armády. Okolnosti ho však dovedou k tomu, že všeho nechá a odcestuje do čínské země Gando, kde se stane banditou, aby ochránil přistěhovalce. K dalším hrdinům patří krásná Nam Hee Shin (Seohyun), vedoucí železničního úřadu japonské vlády v Koreji, která skrývá svou pravou identitu, a aktivista Lee Chung Soo (Yoo Jae Myung), který má na starost korejskou osadu v Gando.

Pak tu máme i nepřátele: japonského vojenského důstojníka Lee Gwang Ila (Lee Hyun Wook) a drsnou nájemnou vražedkyni Eon Nyeon (Lee Ho Jung), která trefí každý cíl a nyní má za úkol sejmout právě Lee Yoona. Tak se vydává do Ganda, aby svůj úkol splnila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vraždila Popelka, nebo krásný princ? Netflix uvede kriminální fantasy pohádku, kde se role detektiva ujme Červená karkulka

Podle popisu děje i našich hrdinů je jisté, že o střílečky, loupeže, divoké bitky, nadšené vlastenectví a úkladné vraždy nebude nouze. Jak známe Jihokorejce, jistě zase namixují několik žánrů dohromady a možná stvoří další úžasný kousek jako byli třeba nedávno Čmuchalové.

Jihokorejský western Píseň banditů bude mít na Netflixu premiéru už 22. září.

Zdroj: what’s on netflix, asianwiki, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.