Na první pohled dokonalá luxusní čtvrť skrývá plno temných tajemství. Na Netflix míří seriál, který vás udrží v neustálém napětí

Eva Lenská
Foto: Netflix

V Mexiku se už dávno netočí jen přeslazené telenovely typu Esmeralda. Pokud máte rádi dramatické příběhy plné temných tajemství, pak vám kápne do noty nový mexický seriál Čtvrteční vdovy (Thursday’s Widows/Las viudas de los jueves), který vás udrží v neustálém napětí. Smrt bude tentokrát řádit i tam, kde by to nikdo nečekal.

Teresa (Irene Azuela) žije v luxusní čtvrti Altos de Las Cascadas, kde jsou všechny rodiny dokonalé, spořádané a šťastné. Každý by jim mohl závidět velkolepá sídla, tenisové kurty, nejlepší školy a nejúžasnější sousedy… Jenže i ráj se může změnit v peklo. V jakém smyslu?

Jednoho dne přijde Teresa domů a najde svého manžela Tana (Omar Chaparro) a jeho dva přátele mrtvé v bazénu. Událost šokuje celé okolí, ale po nějakém čase je označena za nehodu. Velmi brzy však vyvstanou pochybnosti. Byla to skutečně jen nešťastná náhoda nebo šlo o chladnokrevný zločin? Skříň plná kostlivců začne otvírat své dveře a obyvatelé žijící v přepychu najednou zjistí, že v Altos de Las Cascadas není nic tak dokonalé, jak se zdá.

ČTĚTE TAKÉ: Aby přežili, museli jíst své spolucestující. Katastrofický film Netflixu v drsné upoutávce ukazuje hrůzy skutečného příběhu

Foto: Netflix

Seriál byl natočen podle stejnojmenného románu z roku 2005, který napsala argentinská spisovatelka Claudia Piñeiro. Díky osobitému vykreslení postav, trvalému napětí a neustálým zvratům sklidil chválu kritiků i čtenářů po celém světě. Autorka za něj dostala velmi významnou literární cenu Clarín de Novela.

V roce 2010 vznikla poměrně slušná filmová adaptace a nyní Netflix přichází se seriálem. Podle upoutávky to bude pěkná jízda, takže nečekejte žádnou idylku ze světa pracháčů.

Čtvrteční vdovy budou na Netflixu dostupné od 14. září. I s českým dabingem.

Zdroj: Netflix, Cinepremiere, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.