Na Netflix míří krimi thriller s dost podivným názvem. Diváky čeká děj plný zvratů a cenná lekce do života

Eva Lenská
Foto: Netflix

Myslete si, co chcete, ale i Thajci dokážou natočit dobrou akční krimi komedii. Důkazem je snímek Ruang talok 69 z roku 1999, který sklidil na ČSFD krásných 76 %. Jeho úspěch inspiroval režiséra Pen-Ek Ratanaruanga, aby z něj udělal seriál. Samozřejmě s jiným obsazením a pro Netflix. Pojmenoval jej 6ixtynin9: Seriál (6ixtynin9: The Series) a slíbil divákům, že je čeká cenná lekce do života a děj plný zvratů.

Toom (Davika Hoorne) je mladá a chytrá žena, která pracuje jako sekretářka ve velké společnosti, ale kvůli restrukturalizaci firmy přijde o práci a ocitne se v krizi. Nemá nic a nikoho, na koho by se mohla spolehnout. Navíc dluží peníze svému bývalému příteli Kengovi (Amornaek Micheli), který pracuje jako vymahač dluhů pro bezohledného lichváře.

Jednoho rána se probudí a na prahu najde záhadný balík. Otevře ho a je v šoku, když vidí, že obsahuje asi 10 milionů bahtů. Netuší odkud peníze pocházejí ani kdo jí je poslal, ale rozhodne se, že je použije k vyřešení svých problémů. Brzy zjistí, že peníze patří lupičům, kteří je ukradli konkurenčnímu gangu.

ČTĚTE TAKÉ: V nepředvídatelném krimi thrilleru s Del Torem a Timberlakem jen těžko odhadnete, kdo je vrah. Netflix láká na napínavou podívanou

Foto: Netflix

Omylem je doručili na špatnou adresu, a když na to přijdou, jsou rozhodnuti udělat všechno pro to, aby je získali zpět. Klidně i vraždit! Ubohá Toom se tak stane terčem zločinců, které vede chladnokrevný a prohnaný vůdce Yod (Apivich Rintapoln). Musí použít svůj důvtip a sílu, aby se z této svízelné situace dostala živá.

Máte-li rádi zábavné akční krimi seriály prošpikované chamtivostí, černým humorem, napětím a bojem o přežití, přijde vám tento šestidílný thajský kousek vhod. Doufejme, že bude stejně povedený jako film a ukáže, že čísla na dveřích bytů mohou být někdy skutečně nebezpečná.

Napínavý 6ixtynin9: Seriál bude mít na Netflixu premiéru překvapivě zrovna 6. září.

Zdroj: Netflix, BigFlix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.