Nový dokumentární seriál o predátorech ukáže, jak tito zdatní lovci bojují o přežití a využívají rychlost i strategii

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix se rozhodl rozšířit svůj rostoucí arzenál přírodopisných dokumentárních seriálů o nový kousek, který dostal název Svět predátorů (Predators). Kdo má rád například gepardy, lvy nebo lední medvědy, přijde si na své. Dokument navíc namluvil populární britský herec Tom Hardy, známý ze seriálu Taboo či filmu Venom.

Tento poutavý přírodopisný dokumentární seriál se soustředí na pět živočišných druhů z celého světa, kteří se snaží přežít ve svém přirozeném prostředí. Za těmito predátory se vydáme do Jižní Ameriky, subarktické Kanady a také do Afriky, kde navštívíme Botswanu, Serengeti a Zimbabwe.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězda Stranger Things se stala novou tváří Armani. Na fotkách v rudé vypadá mladá herečka naprosto dokonale

Poznáme svět očima gepardů, ledních medvědů, psů hyenovitých, lvů a pum. Čeká nás hloubavý pohled na pět predátorů, kteří bojují o udržení své nadvlády. Zápasí s konkurencí a někteří přežívají jen díky síle své smečky. Využívají rychlost, strategii a týmovou spolupráci. Bojují s hladem a také s měnící se krajinou a životním prostředím.

Pětidílný seriál namluvil herec Tom Hardy. O produkci se postaraly Wendy Darke a Vanessa Coates. Netflix na seriálu spolupracoval s britskou televizí Sky, která Svět predátorů uvedla loni v prosinci. Diváky tato novinka plná bojovných šelem okamžitě nadchla, a tak není divu, že byla nominována na cenu BAFTA. Doufejme tedy, že bude mít úspěch i na Netflixu.

Do světa predátorů se spolu s Netflixem můžete vydat 6. září.

Zdroj: what’s on netflix, Netflix, Sky

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.