Kovboj Bebop: Lovec odměn. Adaptace slavné westernové space opery ve stylu Mandaloriana je plná akce a násilí

Petr Stoško
Foto: Netflix / Geoffrey Short

Hrané adaptace slavných animovaných seriálů nedopadají vždy nejlépe. Fanoušci mnohdy těžce nesou změny, které tvůrci musí někdy nezbytně udělat. Netflix si ale věří, a tak nám v předvánočním období přinesl adaptaci oblíbené anime série Cowboy Bebop, která patří mezi nejpopulárnější animované futuristické space opery všech dob.

Když se oznámilo, že se Netflix pustí do adaptace slavného sériálu zavládlo v táboře fanoušků zděšení. Vesmírná space opera, která míchá sci-fi staré školy s až westernově pojatým vyprávěním. Je možné to všechno vůbec dát smysluplně dohromady? Netflix si od začátku věřil a svůj projekt sebevědomě tlačil dál, až se 19.11. dostal konečně na samotnou platformu, kde si dle sledovanosti nevede vůbec špatně. Ačkoliv se tvůrci snaží držet předlohy, tak cílí hlavně na nováčky v žánru a na ty, kteří Cowboy Bebopa doteď neznali.

Čtěte také: 10 filmů, které jsou nově dostupné na českém Netflixu. Vybere si každý

Příběh se točí kolem trojice lovců odměň – Spike Spiegela, Jet Blacka a Faye Valentine. Spike je klidný muž, který se před lety za dramatických okolností odpoutal od zločinecké organizace, která si myslí, že je mrtvý. Aby zapomněl na minulý život, brázdí vesmír jako lovec odměn se svým parťákem Jetem Blackem. Jet je bývalý policista, který byl dříve neprávem očerněn a následně propuštěn ze sboru.

Posledním členem posádky je podvodnice a lovkyně, Faye Valentine. Záhadná žena bez minulosti, která je schopná pro dosažení svých vlastních cílů udělat doslova cokoliv. Nesourodou partu kromě lovení zločinců začíná dohánět i jejich minulost, s níž se musí každý z nich postupně vypořádat.

Čtěte také: Podívejte, jak to vypadá v roce 2092: Přenese vás tam akční kyberpunk Čističi vesmíru

Vesmírná western space opera s komediálními a akčními pasážemi je mixem, jaký na trhu chybí. A právě na tohle sází tvůrce projektu Christopher L. Yost spolu se svým týmem. Dali dohromady známý příběh, který převedli do podoby, kterou si zamilují jak fanoušci anime předlohy, tak i ti noví. V hlavních rolích se objeví John Cho, Mustafa Shakir, Daniella Pineda, Elena Satine a Alex Hassell. Seriál je na Netflixu dostupný s českým dabingem i titulky.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.