Noční můra, kterou nikdo nechce zažít. Na Netflix míří klaustrofobní thriller, který na diváka zapůsobí, aniž by musel plýtvat scénami

Foto: Netflix

Noční můra, jakou by nikdo nechtěl zažít. Přesně tak se dá popsat španělská novinka Netflixu nazvaná trefně Uprostřed ničeho (Nowhere). Thriller, který dorazí na stremovací platformu na konci září, má synopsi, z které jde mráz po zádech.

Mladá těhotná žena jménem Mia uteče z válečné země tak, že se ukryje v námořním kontejneru na palubě nákladní lodi. Po prudké bouři se však kontejner ztratí na moři. Mia, která v něm navíc porodila dítě, musí bojovat o přežití.

Název Uprostřed ničeho je pro tento klaustrofobický thriller, ke kterému Netflix vydal zatím jen krátkou upoutávku, opravdu výstižný. Ve videu neuvidíme nic jiného, než kontejner plující uprostřed oceánu, z něhož se ozývá ženský hlas, který hystericky volá o pomoc.

TAKÉ JSME PSALI: Horor Díra je zrcadlem společnosti. Vězni jsou nuceni jíst zbytky po těch ve vyšších patrech

Film může klidně ukazovat některý ze skutečných z příběhů, které se občas objevují ve zprávách a často dokonce vyvolávají lhostejnost v určitých skupinách populace. Řeč je o často velmi zoufalé imigraci do Evropy, při které uprchlíci riskují své životy.

TAKÉ JSME PSALI: 5 psychologických thrillerů, z kterých budete mít husí kůži a můžete je sledovat na Netflixu

Film seřizoval Albertem Pintó, který měl na starosti například seriál Netflixu Holky z červeného gauče (Sky Rojo), a hlavní role si v něm zahráli Anna Castillo a Tamar Novas.

Klaustrofobní příběhy vždy do filmů vnášejí zvláštní „atraktivitu“ a Uprostřed ničeho může být právě jedním z těch příběhů, které stejně jako Díra (The Platform/El Hoyo) zapůsobí na diváka, aniž by musel plýtvat scénami.

Španělský dramatický thriller se objeví na Netflixu 29. září 2023.

Zdroje: Netflix, ScreenDaily, Euro

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.