Jenna Ortega se díky Wednesday nominací na Emmy zapsala do historie. Bodovali také Ve Při, Dahmer nebo Koruna

Foto: Netflix

Nominace na letošní Emmy jsou venku. Zveřejněny jsou od středy a shodou okolností si jich za Netflix hromadu vybojovala i Wednesday. Jaké další nominace získal Netflix a bude je mít šanci proměnit ve vítězství?

Loni Netflix získal 105 nominací na Emmy, což je pokles z celkových 129 nominací z roku 2021. Nakonec jich proměnil 26 ve vítězství. Letos získal Netflix 103 nominací. Předběhlo ho HBO se 127 nominacemi.

Limitovaná série Ve Při nasbírala rovnou 13 nominací. O jednu méně si jich může připsat seriál Wednesday. Jenna Ortega, která si v něm zahrála hlavní roli, se stala nejmladší latinskou herečkou, která byla nominován na hereckou cenu Emmy a také druhou nejmladší herečkou nominovanou v této kategorii vůbec. Díky Wednesday si vůbec první nominaci na Emmy vysloužil také Tim Burton.

„Je úžasné slyšet, že středeční tým získal dvanáct nominací na cenu Emmy. Měla jsem takové štěstí, že jsem byla na vlastní oči svědkem toho neuvěřitelného času/úsilí, které do toho všichni vložili – naši herci, štáb, scénáristé a režiséři. Jsem hrozně nadšená, že to s nimi můžu sdílet,“ napsala Jenna na svém Instagramu.

Nominaci má také herečka Christina Applegate za poslední řadu seriálu Smrt nás spojí. Seriál o britské královské rodině Koruna získal 6 nominací, dalších 13 jich má DAHMER, včetně nominací Evana Peterse. Herecké nominace mají také Niecy Nash-Betts a Keri Russell. Druhá jmenovaná ji získala v kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli v dramatu díky vynikajícímu seriálu Diplomatické vztahy.

75. ročník udílení cen Emmy je aktuálně naplánován na 18. září v 17:00 PST/20:00 EST na Fox.

Kompletní seznam nominací Netflixu najdete zde.

Zdroje: Netflix, Instagram/Jenna Ortega, Hollywood Reporter, Deadline, WhatsOnNetflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.