5 filmů a pořadů pro každého, kdo v dětství miloval růžovou barvu a panenku Barbie

Barbora Kučerová
Foto se svolením Warner Bros.

Pro Barbie je typická všudypřítomná růžová a cit pro módu, ale i dívčí síla, empatie a podpora všech utiskovaných. Na pohádkách s Barbie vyrůstali dívky i chlapci, a když teď do kin míří filmový trhák, není na škodu si udělat nostalgický výlet do dětství. Které filmy a pořady pro dospělé diváky by podle našeho názoru Barbie sledovala?

Letošní rok patří panence Barbie a všem jejím přátelům, kteří si s ní v dětství hráli nebo sledovali její animované filmy. Od 20. července se v kinech vysílá dlouho očekávaný film s Margot Robbie a Ryanem Goslingem v hlavních rolích a my se nemůžeme dočkat, co si pro nás režisérka a scenáristka Greta Gerwig připravila. Film na první pohled zaujme výraznými barvami, a to ani nemluvíme o nadupaném soundtracku, na kterém se objeví Dua Lipa, Nicki Minaj, Ava Max, K-popová senzace Fifty Fifty a mnoho dalších. Zkrátka je na co se těšit.

Princezna a švadlenka, 12 tančících princezen, Barbie v Louskáčku a desítky dalších jsou legendární animované pohádky, z nichž mnohé byly ještě donedávna dostupné na Netflixu. K dnešnímu datu tam najdete pouze novodobé pohádky Barbie od roku 2017, které mohou být pro fanoušky zvyklé na klasiku zklamáním. Vybrali jsme proto pro vás filmy a pořady, které zaujmou i dospělé diváky.

Pravá blondýnka

Na první pohled působí Pravá blondýnka jako komedie, která si střílí z inteligence žen podle barvy jejich vlasů, ale nenechte se zmýlit. Film z roku 2001 se stal kultovním, protože nezobrazuje ženskost jako slabinu, právě naopak. Reese Witherspoon v roli Elle, která dostala kopačky, protože byla „příliš blond“, nastoupí na Harvard a všem dokáže, že růžový kostýmek se sladěnou kabelkou jí nijak nebrání vystudovat práva. Přesně v duchu Barbie, která se stala kosmonautkou, doktorkou, majitelkou kavárny, olympijskou sportovkyní nebo například baletkou a vždycky vypadala skvěle.

Peklo pro nezadané

K hraní s panenkami neodmyslitelně patří vymýšlení příběhů a „pusinkování“, při němž přiložíte hlavu jedné panenky k druhé. Nejblíže jsou tomu reality show, které se zaměřují na vztahy a seznamování. Pořad Peklo pro nezadané si získal celosvětovou popularitu možná i proto, jak se jihokorejská mentalita liší od té naší. Chybí přehnané drama a vulgární scény, ženy spolu příliš nesoupeří. Obě řady Single’s Inferno určitě stojí za zhlédnutí.

Příští módní trend

V Příštím módním trendu se sejdou ti nejlepší módní návrháři a soutěží o 250 tisíc dolarů a šanci prokázat světu módy, že v něm mají své místo. Jelikož pořad klade důraz na hledání úplně nových trendů, navržené oblečení je netradiční a kreativní a rozhodně by se vyjímalo i v šatníku Barbie.

PSALI JSME: Film, který se vás zaručeně dotkne, říká Jennifer Lawrence o nové nekorektní komedii Nic ve zlým

Láska ve vile

Po rozchodu si Julie plní sen a vydává se do Verony, kde ale ke svému zděšení zjistí, že vilu, kterou si pronajala, kvůli chybě v rezervacích obývá neznámý muž – a k tomu fešák. Romantická komedie jako stvořená pro Barbie a Kena.

Dámský gambit

Minisérie inspirovaná knihou Waltera Tevise o mladé dívce ze sirotčince, která v sobě objeví talent na šachy. Cestou na vrchol musí Beth překonat nejen nedůvěru okolí, ale i vlastní nebezpečné návyky. Je to příběh o dospívání a feminismu, v němž i přes jízlivé poznámky okolí zůstává Beth módní ikonou a ženou, která si jde nekompromisně za svým cílem.  

Zdroj: Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.