Film, který se vás zaručeně dotkne, říká Jennifer Lawrence o nové nekorektní komedii Nic ve zlým

Barbora Kučerová
Foto: Columbia Pictures

Nekorektní americké komedie, jak je známe ze začátku století, diváci buď milují, nebo jimi opovrhují, dokud se jedna taková nezapne na party po pár sklenkách. Ať patříte ke kterékoliv skupině, nová komedie Nic ve zlým s Jennifer Lawrence v hlavní roli stojí za povšimnutí.

Jennifer Lawrence prozradila, na co se můžeme připravit v nové komedii Nic ve zlým: „Myslím, že je čas na starou dobrou legraci, ale je těžké natočit komedii, která by lidi neurážela. Tento film v určitém smyslu urazí každého – nemáte zač.“

Ve filmu mládeži nepřístupném hraje Lawrence řidičku Uberu, které hrozí bankrot, a proto přijme inzerát rodičů, kteří nechtějí, aby jejich stydlivý devatenáctiletý syn (Andrew Barth Feldman) odjel na vysokou jako panic.

„S tím, že nás někdo uráží, se musíme umět vyrovnat,“ říká Feldman. „Byla tu – a stále je – snaha o přehnanou korektnost, protože jsme si uvědomili, že jsou věci, o kterých se nežertuje. Myslím, že film odvádí dobrou práci v posouvání hranic a zároveň poukazuje na to, že ty věci, co postavy dělají, nejsou správné.”

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: První záběry Srdcerváčů jsou venku. Odhalily nové postavy a konečně se dozvíme se, jak se mají Charlie a Nick

Lawrence dodává: „Ze starších komedií jsme se naučili, že zlý humor není vtipný. Není vtipné někoho ponižovat, aby měl ze sebe špatný pocit, pokud si tu legraci nedělám sama ze sebe. Ale způsob, jakým jsme to udělali my, je fajn, přišli jsme na to.“

Nic ve zlým režíruje Gene Stupnitsky podle scénáře, který napsal společně s Johnem Phillipsem. Stupnistky se spolupodílel na scénářích ke kultovním komediím Zkažená úča (2011) a Rok jedna (2009).

Jennifer Lawrence v roce 2013 v pouhých 22 letech Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli v romantické komedii Terapie láskou a stala se tak druhou nejmladší vítězkou v této kategorii. Do podvědomí diváků se dostala rolí Katniss Everdeenové v dystopické filmové sérii Hunger Games.

Nic ve zlým právě běží v kinech, poté se objeví na Netflixu.

Zdroj: Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.