Wish You: Krátký korejský film o milostném příběhu dvojice mladíků i hudební kariéře

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

„K-drama” jsou nyní populární po celém světě. Jejich roztomilým prvkům a klišé neunikl ani příběh dvou začínajících umělců v srdci Jižní Koreje. Jak je osud svede dohromady?

Film Wish You: Your Melody is in My Heart je původně osmi dílným webseriálem. Na Netflixu ho najdeme jako přibližně stominutový oddechový film.

Kang In Soo (Kang Insoo) je talentovaný zpěvák, který každý den vystupuje na ulicích a nahrává svá vystoupení na YouTube. Sní o kariéře profesionálního zpěváka, nicméně zatím se mu nedaří. Yoon Sang Yi (Lee Sang), který pracuje pro nahrávací společnost, si videí na platformě Youtube všimne a stane se jeho velkým fanouškem. Shodou náhod a štěstí nabídne zpěvákovi k podpisu smlouvu, jež má nastartovat jeho profesionální kariéru.

Ovšem Sang Yi se o hudebníka nezajímá pouze pro jeho talent. Kromě toho se oba mladíci musí sestěhovat pod jednu střechu do rezidence nahrávací společnosti, a tak začíná milostný příběh s překážkami a zvraty. 

Film je zajímavý tím, že je stále oficiálně pouze ojedinělým korejským prvkem s BL (boys love) tématikou. Mezi další patří například Color Rush, Where Your Eyes Linger nebo Mr. Heart.

Další zajímavostí je, že hlavní pár tvoří duo, které kromě herecké kariéry také působí v hudebním průmyslu. Kang Insoo je členem chlapecké K-Pop skupiny MYNAME a Lee Sang působí v uskupení IMFACT. Dva zpěváci také nazpívali stejnojmenný povedený soundtrack, který si můžete poslechnout ZDE.

Wish You je milým počinem, který neohromí ani neurazí. Je znát, že se Jižní Korea teprve rozkoukává v představování LGBT žánru a že do sta minut se rozvinutější příběh, komplexnější postavy nebo hlubší zápletka prostě nevejde. Jako nenáročný film s romantickou atmosférou bude však divákům vyhovovat.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.