5 věcí, které zklamaly fanoušky v 2. sérii Zaklínače

Foto: Susie Allnutt / Netflix

Ačkoliv má seriál Zaklínač mnoho fanoušků, kteří na něj nedají dopustit, přes to se najdou tací, kteří nejsou s jeho pokračováním úplně spokojeni. Ve čtvrtém týdnu od premiéry začala sledovanost druhé řady výrazně klesat. Někteří diváci v ní dokonce nacházejí neomluvitelné problémy. Především jde o to, že se pokračování na Netflixu významným způsobem liší od výchozího materiálu, série knih Andrzeje Sapkowského.

Nerespekt ke Kaer Morhen

Kaer Morhen je jedním z nejdůležitějších orientačních bodů v sérii. Starobylá pevnost, v níž byli cvičeni zaklínači, je místem, kam bratři chodí odpočívat na zimu. Když se Geralt objeví, jeho přátelé ho vřele přivítají. Ale v seriálu od Netflixu se s pevností podle některých fanoušků Zaklínače zachází s neúctou. Jedné noci mnozí ze zaklínačů pozvou do odlehlého místa ženy, aby s nimi slavily. „Určitě se předpokládá, že Kaer Morhen je na míle daleko od jakéhokoli významného lidského sídla, v souladu s tématem utajení jeho polohy. Nemám ponětí, jak by papa Vesemir mohl dopustit, že tam bude přivedeno mnoho nezaklínačů, vymaže jim paměť nebo jak?“ ptá se jeden z uživatelů Redditu.

JM2_2895.NEF

Yennefer zradí Ciri

Vztah Yennefer a Ciri je v knihách a videohrách pro fanoušky velice důležitým prvkem. Mnozí ale měli pocit, jako by byl v seriálu pošpiněn. Yennefer se rozhodne obětovat Ciri Voleth Meirovi. „V první sérii Yennefer riskovala svůj život, aby ochránila nevinné dítě, teď zvažuje obětování Ciri, aby získala zpět své síly. Dejte pokoj. Výsledkem je, že jí na konci druhé série Ciri i Geralt nedůvěřují, což dodává jejich již tak komplikovaným vztahům naprosto zbytečné drama,“ myslí si další fanoušek.

Yennefer je ve zdrojovém materiálu něco jako Ciriina matka. Fanoušci měli tedy velký problém s tím, jak snadné pro ni je Ciri zradit. Yenneferina touha po moci je zde najednou důležitější než její mateřský instinkt, což není v souladu s knihami.

Foto: Susan Allnutt / Netflix

Smrt Eskela

Zaklínač Eskel byl milován mnoha fanoušky. Jeho archetyp byl podobný Geraltově, ale to se v druhé sérii výrazně změnilo.  Eskel měl velký podíl na výchově Ciri, pravděpodobně stejný, nebo možná dokonce o něco větší než Geralt. Podle fanoušků je tedy velice zvláštní, že byl v seriálu zabit. „Mohli si prostě vymyslet nějakého zaklínače, místo aby zabili jednoho z Geraltových přátel a bratra ve zbrani. Je to prostě hloupé,“ říká fanoušek seriálu.

Foto: Jay Maidment / Netflix

Nepřesný Vesemir

Vesemir je další postava, s kterou nejsou fanoušci příliš spokojeni. Je Geraltovým mentorem. Fanoušci si myslí, že není v seriálu příliš dobře ztvárněn. „Má méně té dědečkovské atmosféry, kterou známe z knih, a také starých slovanských rytířů z her. Je to prostě Kim Bodnia s knírkem,“ postěžoval si další fanoušek na Redditu . Herec se do role Vesemira nehodí ani podle dalších čtenářů.

Foto: Jay Maidment / Netflix

Příliš mnoho nadávek

Někteří fanoušci mají pocit, že je v sérii příliš mnoho nadávek. „Skutečnost, že téměř všechny postavy říkají f**k pokaždé, když se něco stane, mě nutila pokaždé obrátit oči v sloup. Je to, jako kdyby přiměli nějaké teenagery, aby napsali druhou sérii,“ myslí si uživatel Redditu Hexaan.

Foto: Netflix

Zdroje: Reddit, Creen Art, Digital Spy, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.