Staňte se hvězdou vlastního seriálu, ale pozor na podmínky užívání. Netflix spustil službu Streamberry

Barbora Kučerová
Foto: Nick Wall/Netflix

Streamberry, streamovací službě z epizody Joan je hrozná (Joan is Awful), můžete se svými osobními údaji naprosto věřit, vývojáři by je nikdy nevyužili k ničemu nekalému. Dejte sbohem Netflixu, seriály na Streamberry jsou vám ušité na míru.

V prvním díle 6. řady Black Mirror s názvem Joan je hrozná se setkáváme s Joan, která má na první pohled docela normální život. Pracuje na vyšší pozici v technologické společnosti a bude se vdávat. Jenže pak najde na streamovací platformě Streamberry seriál, který kopíruje její život. Každý pohyb, každé slovo – i když ne vždy tak, jak se to doopravdy stalo.

Když se jí začne rozpadat život a spojí se s advokátkou, zjistí, že se vším souhlasila již při zakládání účtu na Streamberry. Věděla by to, kdyby si přečetla podmínky užívání účtu, které – jako to v reálném životě děláme i my – pouze odklikla. Nikdo nečte pravidla a podmínky, že?

PSALI JSME: 5 nejlepších epizod ze všech řad sci-fi seriálu Black Mirror. Nechybí pořádné děsy ani scény, ze kterých se vám bude zvedat žaludek

Streamberry, na první pohled rozpoznatelný klon Netflixu, má stejné rozhraní, rudé logo i znělku „tudum“, která se ozve při spuštění aplikace a na začátku každého filmu a dílu. Autor seriálu Charlie Brooker popsal, jaké se dočkal reakce, když se na poradě zeptal, jestli by Streamberry mohlo vypadat jako Netflix. „Odešli a brzy, až podivně brzy, se vrátili a řekli: ‚Tak jo.‘“ Brooker byl z reakce trochu zklamaný: „Žádný odpor. Trochu mě to zklamalo, protože by bylo super mít možnost říct: ‚A stejně jsem to udělal, protože jsem rebel.‘“

Jenže Netflix má smysl pro humor, a tak spustil propagační web Streamberry, kde se i vy můžete stát hlavní postavou vlastního života. Stačí nahrát svou fotku a odkliknout, že souhlasíte s podmínkami. Samozřejmě si je můžete i přečíst, ale soubor má devět stran… Kdo by to četl?

Foto: Netflix, v hlavní roli Kubíček

Zdroj: Streamberry Netflix, Slashfilm, Mashable, Tv Line

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.