Dojemný příběh z 2. světové války vypráví o neobyčejné síle lidského spojení. Hvězdnému obsazení vévodí slepá dívka

Eva Lenská
Foto: Katalin Vermes/Netflix

Výpravná čtyřdílná minisérie Jsou světla, která nevidíme (All the Light We Cannot See) Shawna Levyho, natočená podle stejnojmenného románu Anthonyho Doerra oceněného Pulitzerovou cenou, zavede diváky do Paříže okupované Německem. Kniha má fanoušky po celém světě a ti se zejména po zveřejnění nové upoutávky nemohou dočkat premiéry seriálu na Netflixu.

Děj minisérie se soustředí na francouzskou teenagerku jménem Marie-Laure (Aria Mia Loberti), která je nevidomá a prostřednictvím rádiových frekvencí se spojí s Wernerem (Louis Hofmann), německým sirotkem. Když Marie-Laure a její otec (Mark Ruffalo) prchají z Paříže za strýcem Etiennem (Hugh Laurie), jenž žije v přímořském městečku Saint-Malo, cesty obou mladých lidí se propletou.

ČTĚTE TAKÉ: Velkolepý sci-fi epos od tvůrců Hry o trůny má první upoutávku. Netflix slibuje divákům, že nic podobného ještě neviděli

Tvůrci seriálu chtěli být autentičtí, a tak chtěli, aby Marii-Laure hrála nevidomá nebo slabozraká dívka. Nakonec se jim zalíbila Ari Mia Loberti, která je velkou fanynkou knižní předlohy. Přesto, že je nevidomá vystudovala filozofii, komunikační studia, politologii, starověký řecký jazyk a rétoriku. Wernera ztvárnil německý herec Louis Hofmann, známý jako Jonas ze seriálu Dark. Velkou hvězdou seriálu je také Hugh Laurie neboli proslulý Dr. House.

Aria Mia Loberti a Louis Hofmann dorazili o víkendu do São Paula na akci Tudum a představili se fanouškům a uživatelům Netflixu. „Minisérie přinese epický a zároveň intimní příběh, který propojí dvě úžasné osoby stojící na různých stranách barikády za druhé světové války,“ řekla při té příležitosti Loberti. Hofmann, který již dříve prozradil, že Werner je velmi citlivý a zlomený mladík, jehož daru zneužijí nacisté, se ochotně fotil s fanoušky a rozdával úsměvy i autogramy na všechny strany.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Netflix odhalil nové postavy 2. řady seriálu Hra na oliheň a také prozradil, které známé tváře se vrátí

Foto: Atsushi Nishijima/Netflix

Kniha a zároveň i minisérie jsou o světle a temnotě, naději a zlu i zlomeném srdci a lásce. Útěchou v těžkých časech je fakt, že když rozsvítíte světlo, tma netrvá ani vteřinu. Očekávejte tedy něco jedinečného. Válečný příběh o neobyčejné síle lidského spojení — majáku světla, který nás může provést i těmi nejtemnějšími časy.

Minisérie Jsou světla, která nevidíme (All the Light We Cannot See) bude mít na Netflixu premiéru 2. listopadu.

Zdroj: Tudum, about netflix, what’s on netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.