Netflix odhalil nové postavy 2. řady seriálu Hra na oliheň a také prozradil, které známé tváře se vrátí

Eva Lenská
Foto: Youngkyu Park/Netflix

Hra na oliheň (Squid Game) se v roce 2021 stala naprostým fenoménem. Není divu, že Netflix a tvůrce seriálu Hwang Dong Hyuk souhlasili s 2. řadou, o které se neustále mluví. Podívejme se spolu na spekulace i pravdy o obsazení nebo na začátek natáčení. A pokud jste viděli skvělý thriller Odemčená identita, tak možná potkáte i hlavního záporáka.

Hned po premiéře na Netflixu vzal seriál Squid Game svět útokem, Českou republiku nevyjímaje. Popularita této jihokorejské pecky plné násilí, nebezpečí, zvrácených dětských her a hazardu se životem, neznala mezí. Diváci se zaháčkovali raz dva a všem bylo jasné, že bez pokračování se to neobejde. Netflix i Hwang Dong Hyuk tedy fandům řekli, že ho mají mít a pustili se do práce.

ČTĚTE TAKÉ: 10 zajímavostí o Squid Game: Z čeho měli herci alergii a kdo by se hry klidně zúčastnil?

Foto: Noh Juhan/Netflix

Jak to s pokračováním vypadá? S natáčením by se mělo začít letos v červenci, nicméně to zabere zhruba 10 měsíců, takže na premiéru si budume muset počkat do dalšího roku. Spekuluje se o tom, že by Netflix mohl 2. řadu vysílat na podzim nebo kolem Vánoc roku 2024. Čekání bude kruté. Vše se bohužel protáhlo tím, že Hwang je zaměstnaný také filmem Killing Old People Club. Ale když to všechno nakonec převedeme na peníze, a o ty jde ve Hře na oliheň především, 2. řada nebude stát málo. Rozpočet se údajně pohybuje okolo 100 miliard jihokorejských wonů (asi 77,8 milionu dolarů).

Které herce ve 2. řadě stoprocentně uvidíme? Svou účast oficiálně potvrdili Lee Jung Jae, jakožto jediný přeživší první hry, Lee Byung Hun coby Bílý kůň (Front Man) a Gong Yoo, který hrál prodejce. Nabídku zahrát si jednu z hlavních rolí ve dvojce však dostal i Im Si Wan, herec známý z velmi vydařeného thrilleru Odemčená identita. Ačkoli se jeho agentura nechtěla otevřeně vyjádřit, nová upoutávka z Tudum k představení nového obsazení mluví jasně. Ve dvojce Hry na oliheň si zahraje!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejlepší survival reality show Netflixu bude mít 2. řadu. Diváci říkají, že je jako Hra na oliheň v reálu

Co ale další herci a postavy?

Osoby, které drsné hry nepřežily, se mohou objevit ve flashbacích. Co například sexy policista Hwang Jun Ho, kterého ztvárnil herec a fanoušek smíšených bojových umění Wi Ha Joon? Smrt jeho postavy nebyla nikdy skutečně potvrzena a on v rozhovorech tvrdil, že by se do hry vrátil rád. Pro magazín The Star mimo jiné uvedl: „Mám-li si představit Hwang Jun Ha ve druhé řadě, chtěl bych, aby znovu našel svého bratra a zeptal se ho, co se to s ním stalo.“ Uvidíme ho? Ano! Fanoušci K-dramat určitě znají Kang Ha Neula, Park Sung Hoona a Yang Dong Geuna. I oni posílí obsazení 2. řady.

O čem bude pokračování Squid Game?

To se zatím přísně drží pod pokličkou, ovšem Hwang, který je autorem scénáře a režisérem všech epizod, uvedl, že by rád více prozkoumal policisty, sledoval je, odhalil další tajemství hlavní hry a především Bílého koně. Pak je tu také otázka pomsty. Gi Hun má peníze a motivaci pomstít se těm, kteří jsou za hry zodpovědní. Koneckonců odmítl nastoupit do letadla, které ho mělo odvézt za jeho dcerou, takže má něco za lubem. Spekulovat bychom klidně mohli dál, ale jen čas a hlavně premiéra 2. řady ukáže, co je pravda. Těšte se na to!

Zdroj, What’s on Netflix, ČSFD, The Star, The digital fix, Netflix, Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.