Další ohavné zločiny sériových vrahů představí 3. řada dokumentární série Hon na vrahy

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V prosinci 2021 Netflix odvysílal první řadu jedinečného dokumentárního seriálu Hon na vrahy (Catching Killers), ve kterém byly představeny jedny z nejbrutálnějších a nejzapeklitějších případů vražd na světě. Po ještě úspěšnější druhé řadě, která nakrátko poté následovala, se pozornost diváků nyní obrací k tomu, co přijde v červnu.

Dokumentární seriál Hon na vrahy je výjimečný tím, že jsou v něm obsaženy nejenom známé zločiny sériových vrahů, ale i ty, o kterých diváci zřejmě nikdy neslyšeli, protože jim média nevěnovala dostatečnou pozornost. Důkladné zkoumání faktů a profesionální analýzy kriminalistů tak zaručují jedinečný zážitek.

V každé ze dvou odvysílaných řad byly představeny tři skutečné případy. První řada se zabývala nevyjasněnými vraždami žen poblíž Seattlu, dále šílenou Aileen Wuornos, která zastřelila celkem sedm mužů, protože ji dle jejích slov měli v době, kdy pracovala jako prostitutka, znásilnit anebo se o to pokusit, a vrahem přezdívaným Happy Face Killer. Keith Hunter Jesperson se jednoduše vyžíval v tom, že ve svých dopisech médiím kreslil smajlíky.

Druhá řada rozhodně nezůstala pozadu co se poutavosti týče. Jako první byl představen případ amerického sériového vraha, který se ve svých výsměšných dopisech, v nichž policii podrobně popisoval své vraždy, podepisoval jako BTK. Dále byl rozebrán případ podivínského střelce, který ve Phoenixu náhodně střílel kolemjdoucí, a vraha, jenž se soustřeďoval na gaye podobného vzhledu.

Protože do premiéry třetí řady zbývá pouze pár dní, mnohé zajímá, které případy sériových vrahů budou tentokrát rozebrány.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Francouzka vozila v autě malého syna a vybírala oběti pro manžela. Ten mladé panny znásilňoval a vraždil šroubovákem

Přestože na Česko-Slovenské filmové databázi dokumentární série Hon na vrahy dosahuje v hodnocení slušných 71 %, tvůrcům je diváky vyčítáno, že se každému ze zločinců věnovali pouze krátce.

„Pokud požadujete psychologickou sondu do duše každého sériového vraha, existují několikahodinové dokumenty věnující se těmto rozborům. Například o BTK jich bude zhruba tak miliarda. Nechápu, co čekáte, že se dozvíte za necelých 40 minut o člověku, který vraždil desítky let. Ještě v dokumentu soustředícím se na jeden konkrétní úsek vyšetřování daných případů,“ uvedl jeden z nich.

Dalo by se říci, že je tato dokumentární série určena převážně divákům, kteří si nejsou úplně jistí v tom, jestli chtějí takový obsah na Netflixu sledovat. Za velmi krátkou dobu se tak mohou rozhodnout, zda dají šanci podobným dokumentům.

Trojka, která přistane na Netflixu už 23. června, přinese pátrání po sériovém vrahovi v Novém Mexiku, pohřešované osobě v Kalifornii a vyšetřování smrti mladé ženy na Floridě.


Zdroje: SCREEN RANT, ČSFD, NILSEN REPORT

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.