Česká komedie překvapivě válcuje Netflix. Na chleba si namazala i akčňák s drsnou Jennifer Lopez

Foto: Renata Foltysová

Na Netflix nově dorazila čeká komedie z roku 2022 Za vším hledej ženu v hlavních rolích s Hanou Vagnerovou, Terezou Rychlou a Betkou Stankovou. Film se okamžitě dostal do čela nejsledovanějších filmů na Netflixu.

Když na Netflixu přistane jakýkoliv český snímek, ihned se dostane do TOP 10 nejsledovanějších filmů mezi tuzemskými diváky. Jinak tomu nebylo ani u drama komedie Za vším hledej ženu, ve které si hlavní role střihly Hana Vagnerová, Tereza Rychlá a Betka Stanková. Ne všem filmům se ale povede prorazit tolik, že se v TOP 10 dostanou hned do čela tabulky a to během jednoho dne od vydání. Tomuto filmu se to však povedlo.

I když české filmy nepatří k tomu nejlepšímu, co Netflix nabízí, Češi si je zkrátka většinou nenechají ujít a možná i trochu ze zvědavosti si je pustí. Ani Za vším hledej ženu není žádný velký trhák. Film režírovaný Miroslavem Šmídmajerem si na Česko-Slovenské filmové databázi vysloužil pouhých 46 %, což je spíše podprůměr. A ani filmoví kritici ho příliš nechválili. Možná o to větším překvapením je, že se takový snímek vyšvihne takhle vysoko v tabulce.

Recenze film rozhodně nešetří. „Žena podvádí svého přítele se starým dědkem a štve ji, že je její milenec zadaný a vychází z toho, že všichni chlapi jsou svině. Naivní, nevtipné, hloupé a herecky nesnesitelné,” píše je například v jedné. A dnes v další stojí: „Pokud točíte romantickou komedii je potřeba scénář , který má nějaký děj a někam vede a tady to evidentně chybí.” Ani to však diváky Netflixu neodrazilo, aby si film pustili.

ČTĚTE TAKÉ: 5 českých filmů, které nově najdete na Netflixu: Od úspěšné hádavé komedie po vzpomínku na Nagano

A o čem film Za vším hledej ženu vlastně je?

Alex, Marta a Irena jsou tři kamarádky, které spolu řeší úplně všechno. Muže, práci i jiné radosti a starosti, které jim život přinese. Přes to, že jsou každá úplně jiná, mají mezi sebou pevné pouto. A každá má také své sny.

Irena chce vlastní dům, Marta práci v rádiu a Alex šikovného chlapa a konečně normální vztah. Jednoho ctitele sice má, ale jako na potvoru se bláznivě zamiluje do postaršího šéfa velké firmy. Kapánek vyžilý, leč pořád charismatický Albert má však poněkud tvrdší skořápku. Rádi si sice zaflirtuje a se vztahy na jednu noc taky nemá problém… jenomže do vážného vztahu se rozhodně nehrne. Když jednoho dne Alex ublíží, její kamarádky vymyslí rafinovanou pomstu. Jenže osud je plný nečekaných překvapení a všechno se nakonec pořádně zvrtne.

ČTĚTE TAKÉ: Survival skončil. Nyní přichází ještě drsnější reality show, která proti sobě v nelehkých podmínkách nechá bojovat 24 žen

Zdroje: ČSFD, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.