5 nových filmů a seriálů, které dorazily na Netflix: Špionážní historické drama i pokračování oblíbeného sci-fi

Foto: Netflix © 2023

Ani tento týden nechybí pravidelná dávka seriálů a filmů, které Netflix přidal do své nabídky. Tentokrát u máme jedno historické špionážní drama, dystopický sci-fi příběh Chlapce s parožím nebo ujetou polskou komedii.

Pacienti doktora Garcíi

Doktor Guillermo García Medina žije v Madridu pod falešnou identitou. Dokumenty, které ho zachránily před popravou, mu daroval jeho nejlepší přítel a republikánský diplomat Manuel Arroyo Benítez, kterému v roce 1937 zachránil život. Myslí, že už ho nikdy neuvidí, ale v září 1946 se Manuel vrací z exilu s tajným a nebezpečným posláním. Má v úmyslu infiltrovat tajnou síť vedenou německo-španělskou nacistkou Clarou Stauffer, která pomáhá válečným zločincům uprchnout do Latinské Ameriky. Manuel chce svůj plán uspíšit, a tak se vydává za bývalého profesionálního boxera Adriána Gallarda Ortegu. Jenže po tom jdou spojenci, protože narukoval k Modré divizi a paktoval se s esesáky. Mezitím se skutečný Adrián protlouká v Německu a netuší, že se za něj někdo vydává, aby mohl prchnout do Argentiny. Když se pak vrátí do Madridu, vystaví celou misi i životy infiltrátorů velkému nebezpečí.

Chlapec s parožím, 2. řada

Světem se přehnal záhadný virus a začaly se rodit hybridní děti se zvířecími rysy. Jedním z nich je i hlavní hrdina seriálu jménem Gus – napůl člověk a napůl jelen. V první sérii se po smrti svého otce, který ho skrýval před světem, rozhodne vydat prozkoumat místa, která neměl ani tušení, že existují. Brzy se seznámí s lovcem odměn Jepperdem, který se stává zároveň jeho ochráncem. Začne se dozvídat o své minulosti a následně také čelit nebezpečí. Na konci první série je Gus zajat a vězněn společně s dalšími hybridními dětmi. Jak bude jeho dobrodružství pokračovat dál? Podaří se mu utéct?

AKA

AKA sleduje speciálního agenta Adama Franca, který se v utajení infiltruje do zločinecké organizace a nečekaně se spřátelí s malým synem svého nového šéfa. Pro děti není zrovna nejlepší vyrůstat v prostředí, ve kterém jeho rodič vede organizovaný zločin. Když začne být situace vypjatá, musí někdo dítě z tohoto prostředí dostat ven a zachránit ho. To bude úkol právě Adama, který se bude muset rychle rozhodnout, na které straně nakonec stojí.

Dohazovačka

Snímek sleduje příběh IT specialisty Tareka, který se zamiluje do krásné stážistky ze svého oddělení. Bohužel mu ženy zrovna k nohám nepadají samy. Je to naprosto průměrný muž, který má problém svou vyvolenou vůbec oslovit. Nezbývá mu tedy nic jiného než se vydat do podivuhodného pouštního rezortu, kde místní dohazovačka slibuje mužům, že je dá dohromady s dokonalou nevěstou. Když se však Tarek zatoulá za hranice resortu, velmi rychle mu dojde, že se nevyskytuje na obyčejném místě.

Pusu, pusu

Náhodné setkání s krásnou cizinkou obrátí život Tomka vzhůru nohama. Místo podpisu lukrativní smlouvy přijde ze dne na den o všechno. O práci, byt i luxusní auto. Tváří v tvář bezvýchodné situaci se přestěhuje ke svému bratrovi Jankovi, samotáři a počítačovému maniakovi, který je zamilovaný do květinářky Kláry. Nenapravitelný sukničkář Tomek navrhne bratrovi dohodu. Pomůže mu, pokud najde onu okouzlující cizinku. Stačí ale trocha hackerských kouzel a zadaří se. Dívka se jmenuje Ola. Jenže se za dva týdny vdává za syna ministra spravedlnosti. Času není nazbyt, ale Tomek neváhá a vstupuje do hry.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.