Od kouzelného animáku až k úchvatným dokumentům: Netflix vzdělávacími a emotivními příběhy slaví Den Země

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Celosvětový Den Země letos připadá na sobotu 22. dubna letos. Netflix se rozhodl uctít naší planetu sbírkou vzdělávacích a emotivních příběhů, mezi kterými si vybere opravdu každý.

V dubnu Netflix rozšířil svou nabídku o novou kategorii, kterou symbolicky nazval Den Země. Uživatelé se budou moci podívat na celou řadu kousků a tady máte doporučení na pár z nich.

Kouzelníkova slonice

Peter jako malý přišel o svou sestru Adele, ale přesto stále věří, že je naživu. Na náměstí mu zkříží cestu věštkyně, která mu dovolí položit jí jednu otázku. Na jednoduchou otázku, jestli je jeho sestra naživu, se mu dostává záludné odpovědi. Musí následovat tajemnou slonici, na kterou později naráží během kouzelnického představení. Tajemné zvíře je však odvedeno na královský dvůr, kam se ji odhodlaný chlapec rozhodne následovat.

Více jsme psali zde.

Naměkko

Ellis Dragon, podnikatel v biotechnologiích, o sobě nikdy nepochyboval. Ačkoliv je nepopíratelně génius, neumí kvůli svému přemrštěnému egu vycházet s lidmi. Povedlo se mu odradit i svého syna Jacksona, se kterým má velmi napjatý vztah. Když ale jeho firma potřebuje zachránit, je právě na synkovi, aby mu pomohl.

Více jsme psali zde.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dobrodružství pro celou rodinu: Na Netflix míří velkolepý fantasy film, který se inspiroval mexickou legendou

Sweet Tooth: Chlapec s parožím

Po smrti svého otce se malý Gus seznamuje s osamělým poutníkem Jepperdem, v jehož společnosti se vydává na dalekou cestu za dobrodružstvím. Chlapec, který je napůl jelenem a napůl člověkem, poznává svět a seznamuje se s dalšími hybridními tvory. Cílem jeho cesty, během které čelí mnoha nebezpečím, je nalézt svou matku.

Více jsme psali zde.

Divoká zvířata

Dokumentární série sleduje osm zvířecích rodin v jejich přirozeném prostředí. Diváci mohou mimo jiné nahlédnout do aktivit lví matky, klokaního mláděte a rodiny divokých psů. Jednotlivé epizody jsou oživeny vyprávěním zdatných vypravěčů.

Více jsme psali zde.

PSALI JSME: Nejlepší dokumenty letošního roku na Netflixu: Skandální vraždy, bohatí psi i těžký život tenistů

Život v barvě s Davidem Attenboroughem

David Frederic Attenborough navštívil deštné pralesy a zasněženou skotskou vysočinu, aby pomocí inovativní kamerové technologie mohli diváci vlastními smysly poznat, jak moc hrají barvy zásadní roli v interakci zvířat. Při sledování mimo jiné diváci zjistí zásadní účel skrytý za pruhy bengálského tygra.

Více jsme psali zde.


Zdroje: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.