Knižní hit byl předlohou nového animovaného filmu Kouzelníkova slonice, jehož tvorba trvala deset let

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Pokud hledáte film, který byste mohli sledovat společně s dětmi anebo při něm spokojeně odpočívat zavrtáni hluboko pod dekou, je pro vás Kouzelníkova slonice (The Magician’s Elephant) to pravé ořechové.

Na motivy stejnojmenné knihy Kouzelníkova slonice od Kate DiCamillo, která vstoupila na pulty knihkupectví už v roce 2009, byl nyní natočen animovaný film. Jeho tvorba trvala neuvěřitelných deset let, kdy se postupně měnily produkční společnosti. Naštěstí projekt nikdy nebyl přerušen a Netflix nám nyní představí špičkovou animaci a procítěný příběh.

Peter, hlavní hrdina celého příběhu, přišel jako malý o svou sestru Adele. Věří, že je stále naživu, a je odhodlán ji za každou cenu najít. Na náměstí mu zkříží cestu věštkyně, která mu dovolí, aby jí položil jednu otázku. Zeptá se tedy, jestli je jeho sestra naživu. Dostává se mu záludné odpovědi. Musí následovat tajemnou slonici, jenže, kde ji má najít?

Peter přemýšlí, co tím věštkyně myslela. Pak ale narazí na kouzelnické představení, kde umělec náhodou jednu slonici vykouzlí. Tajemné zvíře je však brzy odvedeno na královský dvůr, ale odhodlany chlapec se ho rozhodne následovat. Před obrovským davem požádá samotného krále, aby mu slonici daroval. Král hochovi pobaveně předkládá tři nesplnitelné úkoly a slíbí mu, že jakmile je splní, slonici dostane. Dobrodružství tak začíná.

Na pohádku se můžeme podívat už 17. března na Netflixu!


Zdroj: Netflix, COLLIDER

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.